В сряда Кремъл повтори позицията си относно черноморската сделка за

...
В сряда Кремъл повтори позицията си относно черноморската сделка за
Коментари Харесай

Кремъл: Русия ще се върне към черноморската зърнена сделка, когато интересите ѝ бъдат защитени

В сряда Кремъл повтори позицията си по отношение на черноморската договорка за зърно, заявявайки, че Москва е подготвена да се върне към съглашението, което разрешава експорт на украинско зърно по море, откакто частта, която се отнася до Русия, бъде изпълнена, съобщи Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също по този начин сподели пред кореспонденти, че президентът Владимир Путин е провел диалог в сряда сутринта с президента на Турция Тайип Ердоган.

Турция и Организация на обединените нации посредничиха при черноморската договорка за зърно предишното лято. Москва излезе от договорката предишния месец, оплаквайки се, че интернационалната общественост не е съумяла да подсигурява, че Русия също може свободно да изнася своето зърно и торове като част от тази договорка.

Американският делегат в Организация на обединените нации сподели във вторник, че има " индикации ", че Русия може да се интересува от връщане към полемиките за договорката за зърно, без обаче да даде повече детайлности.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР