В сряда котировките на петрола се понижават въпреки данните на

...
В сряда котировките на петрола се понижават въпреки данните на
Коментари Харесай

Петролът поевтинява въпреки солидния спад на запасите в САЩ

В сряда котировките на петрола се намаляват макар данните на Американския петролен институт за намаляването на стоковите запаси от горива в Съединени американски щати. През седмицата, завършила на 4 февруари, те са намалели с 2,025 милиона барела след спад от 1,645 милиона барела седмица по-рано.

Ако това се удостовери от формалните данни на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати, намаляване на запасите ще се означи три седмици поред. Експерти, интервюирани от S&P Global Platts, предвиждат приблизително седмично нарастване на запасите от нефт в Съединени американски щати със 100 000 барела, на тези от бензин с 1,4 милиона барела и понижаване на запасите от дестилати с 600 000 барела.

Днес към 9:15 ч. българско време цената на априлските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures спадна до $90,60 за барел. Във вторник тези договори поевтиняха с 1,91 $ (2,1%) до 90,78 $ за барел.

В същото време мартенските фючърси за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) поевтиняха до $89,11 за барел. По време на предходната сесия цената им спадна с $1,96 (2,2%) до $89,36 за барел.

" Докато настроението на петролния пазар остава градивно, има редица фактори, които биха могли да основат напън за намаление ", сподели Уорън Патерсън, шеф по стокови тактики в ING Groep NV. Деескалацията на спора сред Русия и Украйна, както и напредъкът в договарянията по иранската нуклеарна стратегия могат да допринесат за по-ниски цени, счита специалистът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР