В сряда Израел отхвърли искането на САЩ да изпрати ракети

...
В сряда Израел отхвърли искането на САЩ да изпрати ракети
Коментари Харесай

Израел отказа на САЩ да праща ракети на Украйна

В сряда Израел отхвърли настояването на Съединени американски щати да изпрати ракети " Хоук " в Украйна, заяви Fox News.

Администрацията на Байдън изиска остарели противовъздушни ракети Хоук, които Йерусалим имаше на склад, защото противовъздушната защита остава главен приоритет за Украйна .

" Политиката на ешелона за сигурност не се е трансформирала, сподели представител на израелското министерство на защитата пред Fox News. Всяко искане се преглежда всъщност. Извън това не се позоваваме на спомагателни детайлности. "
 Съединени американски щати пращат снаряди в Украйна от хранилища в Израел
Съединени американски щати пращат снаряди в Украйна от хранилища в Израел

Американската оръжейна промишленост на смогва на темповете на войната в Украйна

Припомняме, че отхвърлянето на настояването идва единствено една седмица, откакто Съединени американски щати обявиха, че са трансферирали хиляди артилерийски снаряди от оръжейни ресурси в Израел в Украйна и споделиха, че ще подхващат сходни стъпки в Южна Корея.

Съединени американски щати търсят под всеки камък за муниции,  заяви чиновник пред Fox News.

Както Израел, по този начин и Южна Корея се заклеха да не дават смъртоносна помощ на Украйна и нито една от страните не е нарушила това заричане - макар че някои се притесняват, че Русия може да твърди, че разрешаването на Съединени американски щати да изтеглят оръжие от техните ресурси съставлява помощ, съгласно някои отчети по-рано този месец.

Украйна също възрази против новата администрация на премиера Бенямин Нетаняху , откакто неотдавна назначеният външен министър на Израел Ели Коен организира диалог с съветския си сътрудник Сергей Лавров при започване на януари и загатна, че Йерусалим преследва смяна в политиката, когато става дума за дипломатически връзки с Москва.

Това беше първият път, когато деен израелски външен министър се свърза с Лавров от началото на войната в Украйна през февруари 2022 година
 Лавров разисква с Израел гледната точка на Москва за Украйна
Лавров разисква с Израел гледната точка на Москва за Украйна

Външният министър на Израел заявява по-резервиран метод към обстановката

Мълчанието на Израел за наказание на дейностите на Русия в Украйна, провокира дипломатически разкол сред двете страни , макар че от предизборната си акция министър председателят Нетаняху наподобява предполагаше, че при неговото ръководство Израел може да е подготвен да изпрати повече от филантропична помощ на Киев.

Това съмнение наподобява е зависило от позицията на Украйна, когато става въпрос за израелско-палестинския въпрос.

Нетаняху се опита да втвърди съюза на Киев с Йерусалим, когато изиска от украинския президент Володимир Зеленски да отхвърли резолюцията на Организация на обединените нации този месец, която приканва Международния съд да даде правно мнение по отношение на последствията от израелската окупация на палестински земи.

Зеленски отвърна и изиска гаранции за въздушна поддръжка от Израел , с цел да спре съветските удари, на което Нетаняху сподели, че ще обмисли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР