В сряда и четвъртък времето у нас ще остане дъждовно.

...
В сряда и четвъртък времето у нас ще остане дъждовно.
Коментари Харесай

Капризите на времето: Ще се завърне ли пролетното време в края на седмицата

В сряда и четвъртък времето у нас ще остане дъждовно. Към края на седмицата синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология предвиждат последователно стопляне и по-високи температури .

През нощта против петък облачността над цялата страна най-сетне ще намалее и вятърът ще отслабне . През деня ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е дребна. Ще стартира постепенно стопляне.

Във вторник през нощта тук-там, основно в югоизточната половина от страната, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии . Минималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, в София: 5-6°.

В четвъртък въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Интензивни ще са явленията тук-там в Югоизточна България. Ще духа най-вече сдържан северозападен, в източните региони - север-североизточен вятър. Дневните температури едва ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 14° и 19°, в София - към 15°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от междинното за април - едвам вечерта от запад ще стартира да се покачва.

В четвъртък (27 април) преди обяд облачността към момента ще е забележителна и на обособени места в Централна и Източна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се задържи сдържан от север-северозапад . Ще е хладно за края на април с оптимални температури сред 12° и 17°.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР