В срок до 1 март 2024 г., единствено за служителите

...
В срок до 1 март 2024 г., единствено за служителите
Коментари Харесай

МЗ: Спешните лекари ще могат да изписват антибиотици на хартиена ...

В период до 1 март 2024 година, само за чиновниците от ЦСМП, се позволява определяне на лекарствени артикули за лекуване на диабет и антибактериални лекарствени артикули за систематична приложимост и на книжен притежател.

 

При осъществяване на предписанията, магистър-фармацевтът би трябвало да прави инспекция в листата на лицата, работещи в центровете за незабавна здравна помощ, оповестен на интернет страницата на Националната здравноинформационна система. В случай, че съответното лице не е вписано в листата, предписанието не се извършва.

 

„ Решението е взето вследствие на усложнения с предписването на тези лекарствени артикули в незабавни случаи от екипи на ЦСМП, когато те правят прегледи на пациенти в незабавни положения в отдалечени и труднодостъпни региони на страната без връзка с интернет. Установи се, че доста от тези екипи не разполагат с техническата опция да предписват лекарствени артикули електронно. Целта на допълнението е да се обезпечи временен интервал, през който за медицинските експерти, работещи в ЦСМП да се обезпечи техническа опция за електронно определяне. С смяната се цели попречване на случаите, в които пациенти, намиращи се в труднодостъпни и отдалечени региони на страната няма да могат да получат предписаните лекарства заради липса на софтуерна опция за това. Предвижда се наредбата да влезе в действие от деня на обнародването й в „ Държавен вестник “, с цел да могат тези процеси да започват навреме ”, показват от Министерство на здравеопазването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР