в среща от 30-ия кръг на първенството, като в този

...
в среща от 30-ия кръг на първенството, като в този
Коментари Харесай

Христо Янев: Докато има надежда трябва да се борим

в среща от 30-ия кръг на шампионата, като в този мач се срещнаха последните два тима в постоянния сезон. Успехът усили актива на врачани на 22 точки и те са на 6 от Локомотив София, който е 14-и. Но треньорът на Ботев Христо Янев е удовлетворен от точките и счита триумфът за изцяло подобаващ.

" Заслужена победа за нас. Въпросът е, че дуелът, който изиграхме, е радикално друг от това, което желаеме. Но създадохме обстановки за гол, успяхме да вкараме, не допуснахме попадение в нашата врата и това са неща, които са все положителни за нашия тим ", стартира Христо Янев след триумфа.

След това оцени и съперника, само че преди всичко уточни треньора като фактор, въпреки " виолетовите " да са постигнали единствено една победа за цялата пролет досега.

" Аз мисля, че би трябвало да поздравим Светослав Петров и тима на Етър за метода, по който трансформираха играта си. През второто полувреме това ни затрудни. Работата на Петров се вижда, само че казусът е, че той е в същата такава тежка обстановка, в каквато се намираме и ние. И всеки от нас би трябвало да търси максимума в доста къс интервал от време, с цел да промени образа на един отбор, тъй че да е печеливш. Днес ние имахме шанс да отбележим гол при тази сгъстена отбрана, която те ни предложиха с пет индивида в последната линия и трима пред тях. И това повлия, тъй като едно е да играеш с Ботев Пловдив – открити, отворени, друго е против тим, който се пази с девет души след линията на топката. И това ни затрудни. Но оказва въздействие и мястото, на което се намираме, точковия актив, напрегнати сме и не демонстрираме това, което можем да играем ".

" Искахме да бъдем спокойни през второто полувреме, само че да играем бързо с топката, с цел да не даваме опция на Етър да се подрежда в отбрана бързо. Също по този начин да сменяме фронта на офанзивата, да играем непосредствено по фланговете. Знаем, че имаме хора, които могат да се надиграват един против един на фланга. За страдание не се получи до последната минута, когато Бубакар избухна с едно самостоятелно деяние и даде съвършена топка за Дани Генов. Но това е елементарно да се приказва, когато сме извън. Поздравявам моите футболисти за успеха и не би трябвало да желаеме нищо по-различно от това, което направихме през днешния ден.

Попитан какво тъкмо носи в съблекалнята днешната победа, той сподели:

" Имаме вяра, а до момента в който има вяра, би трябвало да се борим. И би трябвало да разчитаме на това другите тимове да бъдат съществени в мачовете, които играят. Защото видяхме против нас Ботев Пловдив – почитам ги доста, излязоха и играха с най-хубавото против нас. И това за мен е комплимент, тъй като значи, че правят оценка стойностно нашия тим. Надявам се останалите тимове също да бъдат съществени и да играят по този начин, както ние играем ", приключи Янев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР