В среднощното си обръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви,

...
В среднощното си обръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви,
Коментари Харесай

Украйна се готви за нови руски атаки по енергийната система

В среднощното си послание президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че страната се приготвя за нови съветски офанзиви по енергийната система.

" Продължаваме с плана, който цели да поддържа хората. Става дума за така наречен " центрове на непобедимите ". Към момента сме разкрили 4000, приготвят се още. В случай на нови масирани съветски офанзиви, е ясно, че електрозахранването не може да бъде възобновено за няколко часа. Тогава ще се задействат тези центрове и ще задоволяват съществени потребности - ток, телефонни услуги, топлота, вода, здравна помощ ", сподели Зеленски.

Междувременно управляващите в анексирания от Русия Севастопол оповестиха, че са отблъснали украински офанзиви с дронове. Според локалната проруска власт, два безпилотни самолета са свалени, прихванати са още три. Цел на офанзивата е била локална топлоелектрическа централа. Няма потърпевши цивилен обекти.



Руският енергиен колос " Газпром " заплаши да спре доставките на газ за Украйна, откакто стана ясно, че не цялото количество синьо гориво, което минава пренос през страната към Молдова, постъпва в Кишинев. Киев прикани жителите на Херсон и Миколаев при опция да се изтеглят към централните и западните елементи на Украйна.

Тежките борби в Миколаевска област не престават. Сложна остава и обстановката на фронта в Донбас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР