В Средно училище Христо Смирненски“ в Стара Загора ще се

...
В Средно училище Христо Смирненски“ в Стара Загора ще се
Коментари Харесай

По два нови проекта ще работят младежи в старозагорско училище

В Средно учебно заведение „ Христо Смирненски “ в Стара Загора ще се работи по два нови плана, финансирани от Международния юношески център.

Одобрени са „ Клуб на доброволеца – бъди добър, прави положително ” и „ Забавен британски за деца и родители – изучавам британски с въодушевление ”, които ще се осъществят от възпитаници в 9 и 10 клас с ръководители Ваня Крачолова и Пламен Динев.

Първият план „ Забавен британски за деца и родители – изучавам британски с въодушевление ” е в тематичната област „ неофициално обучение ”. В него четирима младежи от десети клас благодарение на своите учители ще изнесат шест открити урока по британски език пред възпитаници от втори до седми клас и техните родители. Ще бъдат закупени новаторски пособия и материали по британски език, които ще поддържат учениците да надградят своите познания по езика и да приобщят родителите към образователния развой.

Проект „ Клуб на доброволеца – бъди добър, прави положително ” е в тематичната област „ младежко доброволчество ”. В него четирима младежи от девети клас ще предизвикват разчистване на учебния двор и прилежащите площи; ще сътворят „ Пейка на другарството ” и ще посетят Общинския подслон за безстопанствени животни като ще зарадват с лакомства четириногите другари. Ще създадат помощни материали за по-малките си съученици за да им оказват помощ по-лесно и по-забавно да усвоят българския език. Предвидено е да бъдат маркирани Международният ден на ромското семейство (12.04) и Световния ден за отбрана на околната среда (05.06).

Проектните действия ще бъдат осъществени в интервала април – юни 2022г. Чрез тях се цели – възстановяване на знанията и уменията на учениците; приобщаване на родителите към образователния процес; възстановяване на взаимоотношенията в училище; вложение на свободното време в дела, които вършат децата и младежите независими по най-хубавия метод, извличайки техните вътрешни заложби и гении.

Инициативите се реализират в границите на план „ Международен юношески център – мисли локално, действай световно! ”, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Конкурсът e за младежи на възраст от 15 до 29 години, които авансово са образували екипи от най-малко четирима души и би трябвало да разработят свои начинания в разнообразни тематични области. Целта на състезанието е младежите да предложат и осъществят събития и начинания с социална и обществена значителност.

СУ „ Христо Смирненски ” има дългогодишни обичаи в взаимната работа с Международен юношески център – Стара Загора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР