В средата на септември принципалът на ТЕРЕМ, министър Тагарев, назначи

...
В средата на септември принципалът на ТЕРЕМ, министър Тагарев, назначи
Коментари Харесай

Тодор Тагарев подготвя рокади във военния завод ТЕРЕМ

В средата на септември принципалът на ТЕРЕМ, министър Тагарев, назначи за нов изпълнителен шеф Калин Димитров и Димитър Стойчев за началник на съвета на шефовете. Но не промени броя на участващите в Съвета и по тази причина съставът му се усили от 5 на 7 души. На последното съвещание обаче ръководителят на комисията по защита Христо Гаджев дефинира рокадите като " учудващи " и акцентира, че заплатите на членовете на съвета на шефовете са по 15-16 000 лв. на месец.

В отговор министър Тагарев означи, че предстоят промени.

" За двамата са пуснати състезания, през които те би трябвало да минат, с цел да продължат да бъдат членове на борда. На останалите 5 съм връчил нещо като предупреждения. Има избрани нередности. Те би трябвало да отговорят, след което ще обсъдим и ще преценява дали и кой може да остане в борда ".

 

Първоначално министърът на защитата беше подлагал на критика работата на военните фабрики и то във време, в което би трябвало да има доста поръчки за продукцията поради войната в Украйна.

За рокадите шефът на ТЕРЕМ сподели пред БНР: " Министър Тагарев като принципал е в цялостното си право да прави каквото реши за съвета на шефовете. Има инспекции, които текат, той ще си направи изводите...При вярна организация, вярно построена система хората не въздействат на нейната работа. Това ще е стрес тест за нашата система ".

За първите девет месеца на тази година ТЕРЕМ е създал продукция за 31,5 милиона лв..

Стойността на гражданската продукция е малко над 23 милиона лв.. Специална продукция е на стойност към 8,278 милиона лв.. Нито лев обаче не е бил извоюван от експорт. От ТЕРЕМ регистрират, че това е понижение в цялостния размер на производството - от 37 на 26 %.

От ТЕРЕМ чакат " все по-трудно преодоляващи се усложнения в бизнеса " поради неподходящата бизнес среда в международен проект и обвързаността с Русия за доставки на аварийни елементи. От лятото на предходната година ТЕРЕМ и други 14 български сдружения са в листата със наказания, наложени от Русия.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР