В средата на 2019 година стартира собствена операционна система -

...
В средата на 2019 година стартира собствена операционна система -
Коментари Харесай

Huawei пуска скоро операционната си система

В средата на 2019 година започва лична операционна система - HarmonyOS - в отговор на подхванатите от Съединени американски щати дейности, които " отрязаха " китайския софтуерен колос от софтуера Android на Гугъл.

Това беше най-амбициозното начинание на китайската софтуерна компания за мобилен програмен продукт, надявайки се по този метод да помогне на бизнеса си да оцелее.

В понеделник разгласи, че от април операционната система HarmonyOS ще стартира да се предлага на нейните смарт телефони, съобщи Novini.bg, цитирайки БНР. Потребителите на телефони на Huawei ще могат да го изтеглят като актуализация.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Китайският софтуерен колос Huawei Technologies способства...

Говорител на компанията удостовери пред бизнес телевизия CNBC, че консуматори отвън Китай също ще могат да изтеглят новата операционна система. Новият сгъваем смарт телефон Mate X2 на компанията, пуснат на пазара в понеделник, ще бъде един от първите, които ще получат HarmonyOS, като ще бъде последва и от други модели на Huawei.

През 2019 година Huawei беше включен в, който лимитира американските компании да изнасят технологии за китайската компания. В резултат на това софтуерният колос Гугъл прекъсна връзките с Huawei. Това означаваше, че Huawei не може да употребява лицензирана операционна система Гугъл Android на своите смарт телефони.

Това не е от значително значение за работата на мобилните устройства в, където приложенията на Гугъл като Gmail са блокирани. Но за задграничните пазари, където Android е най-популярната операционна система, това беше огромен удар за Huawei и неговите смарт телефони.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Съединени американски щати постановиха нови ограничавания на китайския софтуерен производител Huawei, с които на процедура му...

Този ход на администрацията на Тръмп, смесен със наказания, целящи да пресечен доставките за Huawei на микропроцесори, засегна съществено продажбите на смарт телефони на китайската телекомуникационна компания.

През предходната седмица организация Nikkei заяви, че Huawei Technologies е уведомил доставчиците си, че поръчките за съставни елементи за смарт телефони ще спаднат с повече от 60% тази година, защото не престават да се отразяват отрицателно на китайския софтуерен колос.

Huawei ще би трябвало да откри различен източник на доставки на чипове за своите смарт телефони. Но операционната система HarmonyOS е другата " основно значима " част за обезпечаване оцеляването на бизнеса със смарт телефони на Huawei.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР