В списъка на острата, но все пак здравословна храна, суровият

...
В списъка на острата, но все пак здравословна храна, суровият
Коментари Харесай

10 ползи от чесъна

В листата на острата, само че въпреки всичко здравословна храна, суровият чесън може сигурно да бъде подложен на върха.

Макар очевидните терзания от мощния му мирис, става известно, има много изгоди от него. А най-хубавият метод да ги извлечете е като го консумирате недопечен.

1. Бомба от хранителни субстанции

Чесънът е цялостен с витамини и минерали, включително витамин В6, манган, селен, витамин C, желязо, калий и мед. Тази композиция от „ електрически централи “ е изключително добра за когнитивните функционалности: витамин В6 и магнезият са свързани както с повишение на настроението, по този начин и с възстановяване на здравето на мозъка.

2. Чесънът е противовъзпалителен

Чесънът съдържа алил метил сулфид – противовъзпалително съединяване, което се бори против рака. Проучванията демонстрират, че потреблението на ароматните скилидки забавя скоростта на напредък на раковите кафези. Тъй като е противовъзпалителен, това значи, че оказва помощ и за отбрана на тялото от свободни радикали.

3. Поддържа здрава имунната система

Както към този момент стана дума, чесънът съдържа витамин C. Съветът на експертите е, като по-пикантен асистент за укрепване на имунитета от портокалите, да включите малко недопечен чесън в храненията си.

 10 изгоди от чесъна

4. Полезен е за черния дроб

Проучванията демонстрират, че чесънът може да отбрани черния дроб от някои отрови и да помогне за намаление равнищата на кръвната захар. Това оказва помощ на тялото да отделя токсините по-ефективно, а това, ясно е, е от изгода за цялостното здравословно положение.

5. Чесънът понижава холестерола

Чесънът е сигурният избавител при проблеми със сърдечносъдовата система. Активните му съставки намаляват равнищата на триглицеридите и холестерола.

6. Детоксикира организма от тежки метали

Редовната консумация на чесън оказва помощ за предварителната защита на съществени заболявания, заради натрупването на нездравословни тежки метали в организма.

7. Дава вкус

Въпреки неособено приятния мирис след потреблението му, чесънът дава вкус, даже и на тези, които са преяли. Той е идеалната фалшификация за съвсем всяко ядене, като недопечен би бил страхотна добавка към която и да е свежа сала.

 10 изгоди от чесъна

8. Подпомага заздравяването на костите

Веществата в чесъна могат да понижат риска от поява на остеопороза. Препоръчителна е честата консумация на чесън на лица над 50 години, заради намаляването на равнищата на естроген в организма.

9. Помага при простуда и грип

Чесънът ще ви обезпечи облекчение от упоритите простуда и грип. Приемането на 2-3 скилидки недопечен чесън или чай от него освен ще облекчи запушения нос и ще излекува настинката, само че и ще укрепи имунитета ви против тези чести гости във времето.

10. Полза за кожата и косата

Ободряващите свойства на чесъна защищават кожата от резултата на свободните радикали и забавят изчерпването на колагена, което води до загуба на разтегливост при стареенето ѝ. Приложен локално, чесънът прави чудеса на кожата, инфектирана с гъбични инфекции, и обезпечава облекчение от кожни болести като екзема.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР