В специален доклад за анализ на риска за гражданска защита

...
В специален доклад за анализ на риска за гражданска защита
Коментари Харесай

Берлин разиграва сценарий за руска атака срещу НАТО и бойни действия на германска територия

В специфичен отчет за " разбор на риска за гражданска отбрана " държавното управление на Федерална Република Германия показва сюжет за допустима офанзива против страните от НАТО, оповестява немският вестник BILD, представен от " Фокус ".

Като мощна и географски централна страна, Германия попада в " радара " на евентуални съперници, тъй че евентуална офанзива против територията на страната – и надлежно против НАТО, се смята за " евентуален сюжет ".

Авторите на отчета показват единствено един сюжет за развиване на спор, който се състои от четири етапи. Те обаче предизвестяват, че той е единствено един от вероятните. Германското държавно управление предлага този сюжет да се употребява като основа за създаване на идея за гражданска отбрана.

Като първи стадий в този вероятен сюжет се плануват огромни дезинформационни акции на " съперника " в средствата за всеобща информация, както и осъществяването на хакерски атаки, както и саботажи против сериозна инфраструктура.

Втората фаза планува съветски войски по Източния фланг на НАТО. В този стадий Алиансът изпраща войски като сдържащ фактор. Появяват се първите бежанци, ускоряват се шпионажът и хакерските атаки. Следват първите набези против немски градове – с химически оръжия да вземем за пример.

Третият стадий преглежда съветски удари против страни от НАТО – с стандартни оръжия, само че освен. Москва ще ускори нуклеарната изразителност. Спътниците в Космоса ще бъдат или заглушени, или унищожени.

В четвъртия стадий от спора съветските войски ще са в Германия и ще се водят боеве във въздуха, по суша и по море. Войната ще се разпростре в Космоса – за първи път в историята на човечеството.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР