В Спешната помощ е необходимо доокомплектоване с още 25% персонал,

...
В Спешната помощ е необходимо доокомплектоване с още 25% персонал,
Коментари Харесай

Д-р Меджидиев: Нужни са още 25% медици в Спешната помощ

В Спешната помощ е належащо доокомплектоване с още 25% личен състав, с цел да се обезпечи по-добро покритие на екипите. Това сподели в изявление за Нова телевизия служебният здравен министър доктор Асен Меджидиев. Той означи, че все още екипът му се е опитал да подкрепи финансово структурите с отпуснатите от държавното управление близо 10 млн. лева до края на годината, които ще дадат бонуси до 600 лева месечно на незабавните медици. За трайно решение на казуса обаче е необходим работещ парламент, уточни още веднъж министърът.

По отношение на фрагментите пък той уточни: „ Дори при тази обезпеченост, която имаме, още в първата седмица подсигурихме в София спомагателни четири центъра на Бърза помощ. Да не се потегля единствено от „ Искър ”, от централата на Бърза помощ, към този момент се потегля от „ Младост ”, от „ Овча купел ”, от „ Люлин ”, от 5-а градска, за по-бързо напредване на екипите “, даде образец доктор Меджидиев.

Той се спря и на тематиката за експанзията против медици, като уточни, че това е извънредно тежък проблем. „ Много сензитивен за нас като лекари, в това число и за пациентите. Защото ние, с изключение на лекари, сме и пациенти “.

По думите му, част от казуса е в културата на популацията. „ Не може да биеш този, който се грижи за теб, който ти дава живот, който ти пази живота и ти го удължава. Един доктор, който е прегледал през днешния ден 30 незабавни пациенти, или една сестра, която е прегледала и обработила 30 незабавни пациенти, и идва 31-вия, тя потегля да се грижи за него, а той я атакува. Знаете ли в какво състояние… аз тъй като последната сестра персонално я посетих. Тя беше с голяма психическа контузия. Оставете всички други пострадвания, които е получила. Това остава незабравимо за тази жена “, разяснява той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР