В социалните мрежи се разпространяват доста интензивно видеоклипове и кадри

...
В социалните мрежи се разпространяват доста интензивно видеоклипове и кадри
Коментари Харесай

The Cube: „Макрон, мразим те от цялото си сърце!“ – гневът във Франция се надига

В обществените мрежи се популяризират много интензивно видеоклипове и фрагменти на протестиращи след вчерашното противоречиво решение за задействане на Член 49, параграф 3 от Френската Конституция.

За 60-те години на Петата република член 49 е употребявано 100 пъти – най-често от държавни управления, които нямат болшинство в Народното събрание.

Потребителите в онлайн пространството споделят внушителни фрагменти, придружавайки ги с разнообразни апели. Сред най-често срещаните са апели за протест на решението и даже повдигане на гражданска война. Ако вотът на съмнение, иницииран от опозицията мине, това ще е първият съумял от 1962 година Гневът на протестиращите е ориентиран главно към френския президент Еманюел Макрон, който е окарикатурен по всевъзможни начини- протестиращи държат четка за тоалетна с облика на Макрон.

На доста места-паметници, мостове и други са изписани с графити думите „ Забрана на член 49, параграф 3 “, а главният текст, който можем да забележим на доста плакати гласи: „ Хладилникът е празен, това е протест от обезсърчение “.

Не по-малко внушителни са и фрагментите от Израел, където стотици излязоха на улиците, с цел да изразят недоволството си против проектите на държавното управление на Нетаняху за нова правосъдна система. Снимки на израелските дами обаче взимат превес. Виждаме ги облечени в алено, въодушевени от кино лентата, основан по книгата на Маргарет Атууд „ Разказът на прислужницата “. Само преди дни персонално авторката показа фрагменти на дамите, облечени в червени плебеи, с апел да не се отхвърлят.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР