В социалните мрежи се разпространи информация, че имамът Осман Чиленти

...
В социалните мрежи се разпространи информация, че имамът Осман Чиленти
Коментари Харесай

В Турция буквално наказаха бунтовен имам със смърт от COVID-19

В обществените мрежи се популяризира информация, че имамът Осман Чиленти е получил заповед да мие телата на умряли от COVID-19 „ като наказване “ за това, че се е оповестил против някои практики на мюфтията. Това оповестява турското авторитетно издание Hürriyet, представено от организация " Фокус ".
Предполага се, че в процеса самият Чиленти се е заразил с COVID-19, вследствие на което е умрял. Турската дирекция по религиозните въпроси стартира следствие.
Преди към две седмици 44-годишният Осман Чиленти, който в продължение на две години служи като имам в джамия в село Бурчалик в област Сиверек в провинция Санлиурфа, бе инструктиран от мюфтийството Сиверек да измие телата на починалите от ковид.
В обществените медии се спекулира, че това обвързване е било наложено на Чиленти като наказване за опълчване на някои от практиките на мюфтийството, и даже не са му обезпечени нужните средства за отбрана против инфекцията. Казва се, че имам Чиленти се е почувствал зле в даден миг и е умрял няколко дни по-късно.
 Заловен в Турция джихадист възнамерявал офанзива против Света София Заловен в Турция джихадист възнамерявал офанзива против " Света София "
Според формалното следствие почитан джихадист от „ Ислямска страна “ (ИД), арестуван от турската полиция, възнамерявал...
Турската работа за религиозни въпроси отговори на тези изказвания. Представител на отдела в изявление за Hürriyet каза: „ Проучваме информацията, която се появи в обществените мрежи. Разследването на случая е почнало. В резултат на следствието ще бъдат подхванати нужните ограничения против лицата, позволили немарливост, в случай че бъдат открити такива лица “.
Турското министерство на опазването на здравето разгласява насоки за това по какъв начин да се оправят със смъртните случаи на COVID-19 в моргата и при погребението.
Наръчникът съдържа следните предизвестия: „ Лицата, заети в местата за отмиване, би трябвало да употребяват ръкавици, медицински (хирургически) маски, очила, щит за лице, водоустойчива престилка. Трябва да се заобикаля потреблението на водоснабдяване под налягане, защото тази процедура може да докара до разпространяване на течност и по този метод предаване на зараза “.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР