В София започва десетото юбилейно издание на фестивала Опера в

...
В София започва десетото юбилейно издание на фестивала Опера в
Коментари Харесай

Оперно и балетно изкуство на сцена под звездите в София

В София стартира десетото юбилейно издание на фестивала " Опера в парка ". Началото е на 21 юни, тъкмо в 20:00 ч. с огромен юбилеен концерт в парка на Военната академия. Програмата включва известни творби от оперната и балетната класика.

Оперно и балетно изкуство на сцена под звездите. Популярните спектакли, приспособени към пространството навън, се посрещат добре от публиката. А за солистите, хора и оркестъра на Софийската опера и балет е същинско предизвикателство.
акад. Пламен Карталов, шеф на Националната опера и балет: Най-ценното е, че акустиката е извънредно добра за живо показване на оперни представления. Гласовете се чуват, както в една концертна зала, без никакви взаимни отстъпки.
Освен въздействащи оперни спектакли, тази година са включени и две балетни представления. Специално квалифициран за десетгодишния празник е балетът Кармина Бурана, чиято хореография минава през няколко стила. Друго заглавие е балетът Силфида, определян като бутиков театър.
Сара-Нора Кръстева, живописен началник на балета: Той наподобява прелестно навън, защото второто му деяние се развива в гора и силфидите летят в тази гора, тъй че в действителност наподобява доста хубаво в това пространство. доктор Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община: Класическото изкуство дефинира европейската еднаквост по най-хубав и най-категоричен метод. Българите сме същински европейци, изключително когато сътворяваме и използваме високата просвета на класическото изкуство.
Дългосрочна упоритост за Софийската опера е да отглежда своята аудитория, по тази причина и особено място във фестивала заемат детските спектакли. " Опера в парка " ще продължи до 14 юли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР