В София шофиращите след употреба на наркотици са повече от

...
В София шофиращите след употреба на наркотици са повече от
Коментари Харесай

В София шофиращите след употреба на наркотици се оказаха повече от пияните

В София шофиращите след приложимост на опиати са повече от пияните, демонстрират резултатите от първите шест дни на профилираната полицейска интервенция, в четвъртък. Това заяви през днешния ден пред Би Ти Ви шефът на софийската Пътна полиция комисар Тенчо Тенев.

Той разгласи, че досега има 22 потвърдени такива случая, а още 20 души са отказали тест на място, което нормално е знак, че и те са използвали опиати, преди да карат. Тенев сподели още, че 30% от тестваните в София са се оказали дрогирани. Обяснението за тази изненадваща наклонност може да се търси във обстоятелството, че до момента инспекции за опиати на пътя се вършат относително рядко, защото тестванията са по-малко, а самото тестване излиза по-скъпо.

Що се отнася до пияните водачи, досега върхът е подложен нощес от мъж на 33 години. При него инспекция с дрегер е отчела 5.11 промила алкохол. Чака се резултата от кръвната проба. За момента номерата на автомобила на мъжа са свалени, а той е арестуван.

Обобщените данни на Министерство на вътрешните работи от профилираната интервенция до 16 часа през вчерашния ден демонстрират 9137 тествани моторни транспортни средства, формирани 2467 фиша и 723 акта за разнообразни нарушавания. Установени са общо 26 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 14 водачи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР