В София се проведе мащабна акция на прокуратурата и дирекция

...
В София се проведе мащабна акция на прокуратурата и дирекция
Коментари Харесай

Служители на МВР уреждали бракове с мъртъвци заради имотни измами


В София се организира огромна акция на прокуратурата и дирекция "Вътрешна сигурност " против подправянето на документи и имотни измами. Преследването е почнало по сигнал, че престъпно проявено лице е сключил мним цивилен брак с умряла жена, за която е открито, че има няколко „ апетитни парцела “ в столицата.

„ Младоженецът, благодарение на чиновник от работа ЕСГРАОН, е манипулирал системата по този начин, че дамата да е жива за държавните институции “, посочи представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Групата е работила от пет години на територията на столицата. В схемата са взели участие чиновници от Министерство на вътрешните работи, ЕСГРАОН, юрист и частен правосъден реализатор.

Служителите на Министерство на вътрешните работи са издирвали данни за самотни възрастни хора без наследници. В случая, когато имали наследници, чиновниците от ЕСГРАОН ги заличавали. Когато лицето почине, издавали неистинско уверение за подписан цивилен брак на член от незаконната група с умрялото лице. Така той става правоприемник на парцелите. Установени са случаи, при които са били изтегляни и пари по всички налични сметки.

Установени са случаи на трансферирани парцели от 15 умряли лица.

Задържани са 8 лица. Предстои покачване на обвинявания. /topnovini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР