В София се образува опашка от желаещи да си поставят

...
В София се образува опашка от желаещи да си поставят
Коментари Харесай

Опашка от желаещи за новата ваксина срещу COVID в София

В София се образува опашка от искащи да си слагат новата ваксина против COVID-19, пристигнала в страната ни преди дни.

Ваксината е създадена с цел да отбрани хората от най-новите разновидности на вируса. На този декор се усилиха случаите на болни в последната седмица.

Експерти успокоиха, че няма причина за паника. Опашка от чакащи се извива през целия ден пред пункта за имунизация на Столичната районна здравна ревизия, съобщи Нова тв.

“Ваксината сигурно е вярното деяние в обстановка на пандемия. Аз съм се ваксинирал три пъти до момента и в този момент ще го направя ”, съобщи Александър Ганчев.

Ганчев е прекарал Коронавирус преди да се имунизира и повторно по-късно. Разказва, че е усетил разликата.

“Съвсем леко, дори не трябваше да взимам антибиотик и съм сигурен, че с помощта на имунизациите не се разви по-сериозно заболяването ”, счита Ганчев.

Нина също вижда по-леко протичане след имунизация.

“Премина с една хрема за 24 часа без никакви затруднения, без тези пост коронавирус признаци. Освен против Коронавирус, ще си слага и ваксина против сезонен грип. Смятам, че по този начин е редно. Това е медицината. Трябва да се научим да слушаме здравните експерти. Превенцията постоянно е по-добрият метод, в сравнение с по-късно да лекуваме признаци ”, безапелационна е тя.

Проф. Кантарджиев съобщи, че можем по едно и също време да се имунизираме и против грип и против Коронавирус. Ваксинацията е целесъобразна най-много за хората над 65 години.

По думите му грипът ще се прояви през ноември, а през декември ще придобие епидемиологично разпространяване.

Заедно с грипа чакаме и мощно мутиралия нов вид на COVID-19 - “Пирола ”. Той набира скорост в 17 страни, измежду които и Гърция.

“Не е толкоз рисков, тъй като от него не се умира. Преди 3 години умираха като мухи. Сега не е толкоз тежък, дори малко по-трудно се прихваща от другите. Симтомите са като при останалите коронавирус разновидности. Ако вдигнете температура, в случай че почувствате неспокойствие в гърлото – все едно, че някой го е поръсил с пясък. Ако това нещо се развива един два дни, доста евентуално да е ковид. Но наложително болки в мускулите, нямаш сили да станеш от дивана. Особено при мъжете ”, изясни проф. Кантарджиев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР