В София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново ще открием

...
В София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново ще открием
Коментари Харесай

Откриват ваксинационен пункт пред МЕТРО в Пловдив, ваучер за пазаруване за всеки, който се имунизира

 В София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново ще открием имунизационни пунктове пред огромните търговски вериги " Метро “. Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев при започване на съвещанието на Областния съвет по опазване на здравето в Бургас.

" Хората, които се имунизират, ще получат ваучери, с цел да пазарят в магазина. Все още не се знае с каква сума ще са заредени, чакаме решението на управата. Приветствам едно такова предложение. Други колективи направиха същото за своите чиновници. Там, където има схващане и предпочитание за мотивация, нещата се получават. Сега ще видите какъв брой ниска ще бъде заболеваемостта измежду тези чиновници, както и каква дребна част ще влязат в болница ", добави доцент Кунчев.

" Няма да има нови ограничения на този стадий в Бургас. Ако има разпoредени ограничения и те не се съблюдават напълно, какъв е смисълът да вкарваме нови. Ако сме споделили, че заведенията би трябвало да работят на 50 %, а те работят на 150 и в този момент кажем на 30, това какво ще промени? Координацията сред кметовете, Агенция по храните, полицията и регионална администрация ще докара до това да увеличим броя на инспекциите ", разгласи Ангел Кунчев.

133 души са умрелите от 17 до 23 август, като трима от тях са били имунизирани, заяви още основният здравен контрольор.

" Смятам, че тази вълна няма да е толкоз злокобна като предходните, само че това занапред би трябвало да се удостовери ", добави той.

" Всички, които могат да застрашат здравето на пациентите си. За да стане това факт, преди всичко това би трябвало да бъде признато от обществото, а по-късно да се въплъти и като заповед. Обвиняват ни в медицински фашизъм, само че на фона на протичащото се в Европа и света, това са наложителни ограничения ", безапелационен бе той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР