В София - един от градовете с най - мръсен

...
В София - един от градовете с най - мръсен
Коментари Харесай

Зелен билет в София вече след един ден с мръсен въздух

В София - един от градовете с най - замърсен въздух - през юни сме дишали чист въздух. " Зелен билет " за градския превоз към този момент ще се вкарва при отчитане на замърсяване в границите на един ден, а не след два следващи, както до момента - заяви кметът Йорданка Фандъкова.


Общинският съвет одобри нова стратегия за филтри на печките. Те ще бъдат предоставени на семействата, които не могат да бъдат включени в плановете за замяна на печки на твърдо гориво. 2000 филтъра ще бъдат инсталирани на комини в София, като слагането им ще коства 500 000 лв. от общинския бюджет.
Йорданка Фандъкова - кмет на София: Работим извънредно интензивно за възстановяване качеството на въздуха и резултатите са факт, имам данните от Изпълнителната организация по околна среда, които демонстрират устойчива наклонност за понижаване на дните с превишения.
За месец юни имаме единствено един ден превишения, единствено на една станция, което още веднъж ни връща на тематиката, че главният замърсител, това е отоплението на твърдо битово гориво.
 Европейската комисия даде на съд България и Испания за качеството на въздуха Европейската комисия даде на съд България и Испания за качеството на въздуха
Европейската комисия предяви искове против България и Испания пред Съда на Европейския съюз поради мръсния въздух. Мотивите са, че двете страни не усп...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР