В Смолян граждани заплашиха с протести заради разкопана улица. Цялата

...
В Смолян граждани заплашиха с протести заради разкопана улица. Цялата
Коментари Харесай

„Все едно живеем в каменната ера“: Ще бъде ли асфалтиран път в Смолян, който местните сами поддържат

В Смолян жители заплашиха с митинги поради разкопана улица. Цялата права е осеяна с дупки. Улица " Константин Дъновски " се намира в смолянския квартал Устово. За поддръжката ѝ се грижат единствено хората, които живеят на нея.

Снимка: bTV

„ Абсолютно никакъв пръст на общината няма тук. Всички семейства събирахме пари, ние си докарвахме бетон, и си полагахме пътя, запълвахме дупки, с мрежа и бетон “, изясни Крум.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че след изчисленията ще бъде наложена оптималната глоба

„ Стъклата и дограмите сме ги облепили задачите. Все едно живеем в каменната епоха. Хвърчат камъни, непрекъснато чупят стъклата “, сподели още той.

Снимка: bTV

Търпението на хората преляло, откакто преди четири месеца улицата е разкопана по водния план на Смолян. Живущите споделят, че улицата си е била естествена, а в този момент е труднопроходима.

За това ни алармират фенове в " Аз, репортерът "

„ Трудно е кола за спешна помощ да пристигна, пожарна да пристигна, човек нещо да си докара - пелети, дърва, мебели. Никой не желае да се качи на нашата улица “, споделя Йорданка.

От години през зимата няма и снегопочистване на улицата.

Снимка: bTV

„ Аз съм от 36 години тук. До ден сегашен не съм виждал да се качи снегорин зимата. Да кажат по какъв начин се събираме с голи ръце да ринем сняг зимата. Два пъти си троша колата от февруари месец насам. Кой ще ми заплати на мен? А когато влезем да плащаме налози, данъкът би трябвало да се заплати незабавно, тъй като не можеш да минеш обзор “, изясни Светозар. 

Снимка: bTV

Години наред живеещите на улицата са молили общината да я ремонтира. Изпращали са фотоси и тъжби.

„ Хората падат по пътя, има огромни камъни. Просто е неприемливо, желаеме най-малко веднъж да ни извърнат внимание и да асфалтират тази улица, да живеем обикновено в тези къщи “, безапелационен е Данаил.

Снимка: bTV

Кметът на Смолян Николай Мелемов даде обещание до две седмици улицата да бъде оправена.

„ Хората са прави. Естествено е да недоволстват, защото доста се забавиха и ремонтът и канализацията, която я вършат. Те ще си асфалтират това, което са разкопали – траншеята, другото ще си го асфалтира общината “, уточни Мелемов.

Снимка: bTV

А хората се заканиха, че в случай че улицата не бъде в най-кратко време асфалтирана, ще затворят основно кръстовище или централен път.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР