В случай на студена зима през 2022-2023 г., недостигът на

...
В случай на студена зима през 2022-2023 г., недостигът на
Коментари Харесай

Милиони домакинства в Япония може да останат без ток през идната зима

В случай на студена зима през 2022-2023 година, дефицитът на електрическа енергия в Япония може да доближи еквивалента на 1,1 милиона семейства. Това заяви вестник „ Никкей ”. Според изданието Министерството на стопанската система, индустрията и търговията счита, че е допустимо да настъпи рецесия, съизмерима с тази след земетресението през 2011 година

„ За обезпечаване на устойчиво електроснабдяване в зоната на столицата, която включва Токио и прилежащите префектури, обслужвани от енергийната компания ТЕРСО, е нужен запас от 3%, а при положение на студена зима се планува марж от - 0,6%.

Правителството на Япония е обезпокоено, че идната зима може да бъде най-тежката за страната след повредата в АЕЦ „ Фукушима ” през 2012 година във връзка с обезпечаването на столичния район с електрическа енергия. В тази връзка през седмицата то ще се събере за първи път от последните 5 година на особено съвещание, отдадено на обезпечаването на електрическа енергия. Информацията бе доказана през днешния ден от генералния секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно.

Проблеми с електричеството в столичния регион се чакат още това лято, а през зимата те ще обиден разнообразни райони на страната. Правителството може да изиска от енергийните компании да рестартират старите топлоелектрически централи, които бяха спрени заради приключване на експлоатационния им период, както и атомните електроцентрали. Освен това енергийните сдружения ще бъдат задължени да предизвестяват популацията и предприятията за зараждащи усложнения в доставките на електрическа енергия.

Като аргументи се показват повишаващите се цени на втечнения природен газ и възходящите опасения за стабилността на доставките на електрическа енергия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР