В случай че сте пропуснали първата част на материала, можете

...
В случай че сте пропуснали първата част на материала, можете
Коментари Харесай

15 жеста към другите, които ще подобрят и собствения ни живот – част II

В случай че сте пропуснали първата част на материала, можете да наваксате от този линк.

7. Помогнете на някого с тежък багаж.

Когато видите жена, която се бори със стълбите, натоварена с тежки торби, предложете й помощ. Не бихте желали вашата брачна половинка, сестра или майка да са на нейно място и бихте се радвали, в случай че някой им предложи помощта си, нали?

8. Когато шофирате, пуснете някого пред себе си.

Натовареният трафик изнервя всички. Но помислете единствено какъв брой по-лесно ще бъде, в случай че всеки пуска по една кола на завой да вземем за пример. Няколко секунди няма да трансформират нищо. Никой не бърза чак толкоз доста. Така че идващия път, когато някой чака, с цел да се престрои, просто го пуснете.

9. Предложете да гледате бебето на непосредствен другар.

Родителството е най-прекрасната и най-изтощителна работа на света. Ако имате опция, предложете си услугите да гледате бебето на другар или комшия – изключително в случай че познавате уединен родител. Този жест на угриженост ще значи доста за него и рано или късно положителното ще ви се върне.

10. Опечете сладки за новия комшия.

Е, не е наложително да са тъкмо домашни сладки. Достатъчно е да предложите чаша студена вода на комшия, който цепи дърва в парещ безоблачен ден да вземем за пример. Поздравявайте с усмивка съседите си, поканете ги на чаша чай – това ще ги накара да се почувстват в отзивчива среда.

11. Занесете пилешка чорба на някой болен.

Знаем какъв брой е прелестно някой да се грижи за нас, когато сме заболели. Постъпете по същия метод за някой различен. Жестът ще стопли освен стомаха, само че и сърцето му.

12. Не прекъсвайте хората, до момента в който приказват.

Обръщайте внимание какво споделят с вас другите. Не е почтително да питате за нещо, което към този момент са ви споделили. Добрият слушател нормално е и добър другар.

13. Предложете си услугите като занаятчия.

Ако някой има потребност да му се поправи апарат или нещо друго, а вие разбирате от това, предложете помощта си. Ще се изненадате какъв брой прелестно може да се окаже. А и по този начин ще развиете още повече уменията си.

14. Правете похвали.

Тъй като думите имат силата и да лекуват, и да нараняват, един комплимент би могъл да преобърне света за някого. Не забравяйте, че на хората им е прелестно да бъдат забелязвани и оценени. Ако някой го заслужава, кажете му го.

15. Не отхвърляйте лепта.

Благотворителността не е належащо да се показва в хиляди левове. Понякога даже левчето може да промени нечия орис. Не махайте с ръка и не отминавайте. Помагайте постоянно, когато имате опция. Никой не е обеднял или забогатял с едно левче.

А вие какво положително сторихте през днешния ден?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР