В Сливен стотици хора се събраха на църковната служба, за

...
В Сливен стотици хора се събраха на църковната служба, за
Коментари Харесай

Празнични литургии огласиха храмовете в страната

В Сливен стотици хора се събраха на църковната работа, с цел да се поздравят с Рождество Христово и да насочат своите молебствия за здраве и благополучие. След празничната литургия пред църквата бе раздаден празничен курбан.

С благопожелание за душено и телесно здраве, мир, обич и съгласие, сливенският митрополит Йоаникий благослови хората от епархията:

„ Братя и сестри, бъдете положителни, бъдете учтиви, не оскърбявайте, не унижавайте, не отмъщавайте - тогава ще почувствате една тиха наслада и ще имате спокойна съвест и ще кажете „ Слава Бога на всичко! “.

Пред общината кметът на Сливен Стефан Радев поздрави сливналии, а по-късно празникът продължи с национални хора и коледарски песни:

„ Пожелавам на всички доста здраве, доста обич, фамилно благополучие, шанс и доста триумфи. Светли празници на всички и на добър час! “.

Десетки християни участваха на празничната Света литургия в катедралата „ Св. Св Кирил и Методий “ в Ловеч, която беше отслужена от митрополит Гавриил за Рождество Христово. Ловчанлии си пожелаха здраве, шанс, примирение и благополучие за всички.

В кюстендилските църкви беше отслужена Света рождественска литургия. Десетки кюстендилци влязоха да възпламенят свещ в храмовете и да се поклонят пред Спасителя. В централния храм " Св. Богородица ", който е на 202 години, още не са свалени стоманените подпори до колоните, поставени спешно от строителна компания, откакто някои от колоните подадоха. Свещениците се надяват скоро да бъдат обезпечени средства и да бъде направен план за подсилване и реституция.

Утре тържествената работа ще оглави Белоградчишият свещеник Поликарп. Дядо Поликарп е роден в Кюстендил и постоянно е при съгражданите си.

Цялостен ремонт се прави в храма " Св. Мина ", в който също влязоха десетки да се помолят.

Всяка година асистент-диригентът в " Ковънт Гардън " варненецът Мартин Георгиев участва на богослуженията в катедралния храм " Успение на Света Богородица “ във Варна.

" В родния град имаме този прелестен храм, в който богослужението отслужи нашият митрополит Йоан. За нас е огромно благополучие да се пречистим и да усетим насладата на празника в този ярък ден ", сподели той. Брат ми се възвръща от заболяване, уточни Георгиев и добави: „ Бяхме доста щастливи да го забележим за първи път да служи след дълго възобновяване. Дай Боже, Господ по този начин да го укрепи и да оказва помощ на служението ".

" На Светата литургия е най-важното това, което чухме - благовестието за божието раждане. Да пожелаем това, което чухме от ангелите в нощта на Рождеството - популярност във висините на Бога, на земята мир, а сред индивидите снизхождение ".

Десетки дарове раздаде Дядо Коледа в Търговище. Децата и техните родители се бяха събрали към коледната елха в центъра на града. Добрият дъртак очакваше от децата да кажат стихотворение или да изпеят песничка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР