В следващия състав на Висшия съдебен съвет трябва да има

...
В следващия състав на Висшия съдебен съвет трябва да има
Коментари Харесай

Правосъдният министър: В следващия състав на ВСС трябва да има хора с гръбнак

В идващия състав на Висшия правосъден съвет би трябвало да има хора с висок професионализъм, гръбнак и висок морал. Това съобщи пред БНР министърът на правораздаването Надежда Йорданова.

Липсват данни за страната ни каква част от досъдебните производства се развиват над 6 години, посочи Надежда Йорданова, като се базира на европейска статистика.

„ Не мога да приема обстановката, при която прокуратурата бодро рапортува по какъв начин организира своите досъдебни производства в период и доста комфортно си икономисва какъв брой пъти удължава периодите по тези досъдебни производства, с цел да бъде всичко развивано в период. “

„ Много постоянно ограниченията за неотклонение, да вземем за пример домашният арест или други форми на ограничения за неотклонение, сякаш се употребяват като принуда. Тоест доста е значимо някой да бъде ударен, арестуван и по-малко значимо е какъв брой бързо ще бъде разследвано съответното закононарушение и импортиран обвинителният акт в съда “, разяснява Йорданова.

Запитана има ли нарушавания от страна на Министерство на вътрешните работи при арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова, тя означи, че от правна позиция Министерство на вътрешните работи има пълномощия да работи при условия на необходимост, само че дали са били налице такива условия, ще се произнесе съдът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР