В следващите редове ще ви предложим 4 вегетариански версии на

...
В следващите редове ще ви предложим 4 вегетариански версии на
Коментари Харесай

Вегетариански версии на ястия, традиционно приготвени с месо

В идващите редове ще ви предложим 4 вегетариански версии на ястия, които обичайно се подготвят с месо. Вижте, които са те, и изберете това, което ви подхожда най-вече.

Супа топчета

Когато желаете за обяд да си поръчате в някое заведение чорба топчета, то сигурно топчетата ще за приготвени от кайма. Просто това е класическата рецепта за чорба топчета. Ако се намирате вкъщи обаче, можете умерено да избегнете появяването на каквото и да е месо в супата си и да приготвите топчетата от ситно настърган кашкавал, разбъркан с галета.

Дали авансово ще запържвате морков и лук или ще ги пуснете непосредствено във вряща вода, добавяйки и шепа ориз, е въпрос на желание. Важно е обаче водата в действителност да е завряла когато пускате вегетарианските топчета в нея. Изчакайте към 15- 20 минути, подправете с мечтаните от вас подправки и още веднъж по-желание застройте супата.

Мусака

Независимо дали става въпрос за нашенската мусака, за гръцката или за турската мусака, то ние постоянно я подготвяме с кайма. Можете обаче да я премахнете и да си " спретнете " напълно вегетарианска мусака, към която с изключение на нормалните картофи да прибавите и патладжани (предварително отцедени от горчилката им), както и тиквички.

 вегетарианска мусака

Последните също е добре да бъдат оставени да се отцеждат за към 30 минути, поръсени със сол, тъй като биха пуснали прекомерно доста вода в ястието ви.

Шишчета

Защо шишчетата би трябвало безусловно да се подготвят от месо? Нарежете на идентични по величина и разнообразни на цвят чушки, прибавете гъби, тиквички и кромид лук, разграничен на едри шайби, с цел да могат всички зеленчуци да бъдат нанизвани на шиш.

Смесете ги в купа, залейте ги с малко зехтин, лимонен сок, риган, черен пипер и ги посолете. Разбъркайте всичко и оставете за към 30 мин всички подправки да поемат в зеленчуците. После просто ги нанижете на шиш и ги изпечете на скара или грил-тиган, като постоянно ги обръщате. Това е страхотна вегетарианска версия на обичайните шишчета.

Кюфтета

Вероятно даже и на " месоядните " понякога им омръзва да ядат кюфтета от кайма. Защо не пробвате тогава да си извършите картофени кюфтета или кюфтета от тиквички?

Също по този начин можете да си приготвите кюфтета от разнообразни зеленийки - магданоз, лапад, киселец, спанак и така нататък Особено уместно меню за пролетните месеци, тъй като природата предлага богат избор от всевъзможни благи зеленийки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР