В следните редове ще ви изброим някои от най-ценните и

...
В следните редове ще ви изброим някои от най-ценните и
Коментари Харесай

Ценни диетични продукти, които да хапваме всеки ден

В следните редове ще ви изброим някои от най-ценните и в същото време диетични артикули, които можете всекидневно да консумирате.

1. Краставици и домати

Чували сме, че краставиците съдържат към 98 % вода, само че едва ли знаете, че и доматите са с доста високо наличие на вода, а точно към 94 %. Похапвайте ги толкоз постоянно, колкото пожелаете (стига да са сезонни). Те ще хидратират организма ви без струпване на непотребни калории.

2. Зелени салати

 Хапвайте салати всеки ден

Зелените салати са с процентно наличие на вода към 90 % според от съответния тип зелена салата. От най-диетичните храни са, само че при тях е извънредно значимо старателното им измиване. Препоръчително е даже да накисвате марулите във вода за известно време, с цел да можете да премахнете вероятно съществуващите в тях нитрати. Не забравяйте, че можете да си приготвите зелена салата освен от нашенската си марула, само че и от рукола, айсберг, копф салата, бейби спанак и още доста други.

3. Броколи

Поредната диетична храна, която също така е доста богата и на витамини. Освен това, за разлика от зелените салати, доматите и краставиците, броколи можете да похапвате целогодишно.

4. Тиквички

 Тиквичките са диетични артикули за всеки ден

На хубави тиквички можем да се насладим пролетно и лятно време и не се тормозете да ги консумирате всекидневно. Те също са с огромно процентно наличие на вода и няма да доведат до повишаване на тежестта ви. Вместо да ги пържите обаче, можете да ги приготвите на фурна. От тиквички също стават чудесни салати, супи, кюфтета, че даже и рула.

5. Нискомаслени млечни артикули

Вероятно най-хубавият източник на калций. Ако следите тежестта си обаче, то избирайте единствено тези млечни артикули, които са нискомаслени. И незабавно ни хрумва, че може би тъкмо сега можете да си приготвите един таратор - най-любимата студена чорба на българите!

6. Порция нетлъсто месо или риба

Препоръчително е да наблегнете (стига да не сте вегетарианци) на телешкото, пилешкото, пуешкото и заешкото месо. А за рибата от дълго време се знае, че би трябвало да се употребява най-малко 2 пъти седмично.

7. Пълнозърнести храни

 Пълнозърнестите храни са диетични

Не разчитайте единствено на продуктите, приготвени от пълнозърнеста пшеница. Разнообразете менюто си с елда, киноа или черен ориз. Просто внимавайте с количествата им!

8. Шепа ядки

Изрично сме изписали " шепа " ядки, тъй като въпреки и потребни, те са много калорични.

9. Горски плодове

В доста малко количество горски плодове има безчет хранителни субстанции, които ще ви държат дълго време сити.

10. Пъдпъдъчи яйца

 Салата с пъдпъдъчи яйца Снимка: Sonya Simeonova

Все по-често се приказва за изгодите от тях, изключително за постоянната им консумация от дребните и подрастващите деца. Не изключвайте тези диетични артикули нито от вашето лично всекидневно меню, нито от това на децата ви!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР