В скорошна реч губернаторът на Флорида Рон ДеСантис призова за

...
В скорошна реч губернаторът на Флорида Рон ДеСантис призова за
Коментари Харесай

Няма да има CBDC във Флорида, твърди губернаторът

В скорошна тирада губернаторът на Флорида Рон ДеСантис прикани за възбрана на цифровите валути на централните банки (CBDC) в своя щат и прикани други щати да последват образеца му.

Губернаторът ДеСантис акцентира, че в никакъв случай не желае да види по какъв начин Флорида прибягва до потреблението на CBDC като пари и акцентира смисъла на отбраната на персоналните финанси от държавно наблюдаване.

За да реализира това, той упорства за законодателство, което категорично да забрани потреблението на CBDC като пари в границите на комерсиалния кодекс на Флорида. Губернатор ДеСантис се застъпва и за това други съидейници да одобряват сходно законодателство в своя обединен търговски кодекс и да отхвърлят всевъзможни промени, които биха признали публично всяка цифрова валута на централна банка.

Освен това губернаторът желае да подсигурява, че всяка CBDC, издадена от задграничен запас или централна банка, глобена от държавното управление, е неразрешена. Той има вяра, че това ще предотврати всеки опит за приемане на международна цифрова валута във Флорида или в други щати, които споделят същите полезности.

ДеСантис също по този начин е разговарял с лейтенант-губернатора на Тексас и с ръководителя на Сената в Тексас и счита, че щатът скоро ще направи нещо сходно на Флорида.




Губернаторът счита, че притежаването на физически пари в брой дава на хората власт над техните финанси. За разлика от това, цифровизацията на парите дава контрола в ръцете на други хора. Той се надява, че редица щати ще се причислят към Флорида и ще отхвърлят CBDC и други форми на цифрова валута.

В резюме, губернатор ДеСантис е решен да отбрани финансовия суверенитет на Флорида и нейните жители, като предотврати приемането на CBDC. Той предизвиква и други щати да създадат същото, с цел да защитят финансовата цялост на жителите си и да предотвратят държавното наблюдаване.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР