В ситуацията с газа основна цел е да бъде изпълнен

...
В ситуацията с газа основна цел е да бъде изпълнен
Коментари Харесай

Рибарски за газа: Основната цел е да бъде изпълнен договорът и да си вървят уговорените доставки

" В обстановката с газа съществена цел е да бъде изпълнен договорът и да си вървят доставките, както са уговорени ", сподели пред БНР Радослав Рибарски от Политическа партия, ръководител на Комисията по енергетика в Народното събрание.

" Към момента се вижда изрично, че съблюдаваме разпоредбите – кое предстои на наказания по какъв начин заплащания би трябвало да бъдат осъществявани. Но виждаме, че в сегашната обстановка се правят заплащания ", акцентира той.

" Наблюдаваме една селективна пропускливост на механизмите ", добави депутатът от Политическа партия.

Според Рибарски питаме Европейската комисия за доставка на съветски газ против рубли, с цел да се съобразим вероятно със глобите, които биха били наложени при откриване на сметка в съветската национална валута.

" Трябва да бъде изяснено откриването на сметка смята ли се на подлежащо на наказания ", добави той.

По думите на Рибарски задачата е " да си осъществим контракта ", без да има наказания, тъй като " ние сме изрядната страна все още ".

" Механизъм, който не нарушава глобите, ще бъде осъществен съгласно условията, с цел да бъде приключено заплащането ", разясни Рибарски.

" Искаме да спазим както контракта си, по този начин и да не подлежим на наказания ", акцентира неколкократно той.

По думите му България все още е изрядна по всички линии – както по отношение на " Газпромекспорт ", по този начин и по отношение на глобите, които Европейска комисия постанова.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР