В системата на здравеопазването у нас трябва да се засилят

...
В системата на здравеопазването у нас трябва да се засилят
Коментари Харесай

Румен Радев проведе среща с Регионалния директор на СЗО за Европа д-р Ханс Клуге

В системата на опазването на здравето у нас би трябвало да се засилят политиките, ориентирани към предварителна защита и профилактика на хората. Намирането на баланс сред тези ограничения и ефикасното болнично лекуване би трябвало да залегне в здравния модел, с цел да се усъвършенства качеството на живот на българите.

Това съобщи президентът през днешния ден по време на среща на „ Дондуков “ 2 с Регионалния шеф на Световната здравна организация за Европа доктор Ханс Клуге, оповестиха от прессекретариата на президента.

Двамата споделиха общата позиция, че качественото опазване на здравето следва да бъде главен приоритет на всяко държавно управление. Президентът и доктор Ханс Клуге означиха нуждата от повишение на качеството на болничните грижи, модернизиране на здравната инсталация и подготовката на здравните служащи. 

уточни, че в плановете, заложени от служебното държавно управление в Плана за възобновяване и резистентност, са залегнали ограничения за внедряването на модерни технологии в системата на българското опазване на здравето, за ранна диагностика, профилактика и налична здравна помощ. Държавният глава открои плана за основаването на незабавна здравна помощ по въздуха (HEMS), основаването на районни центрове, където нормализираните пациенти да получават съответна грижа, с цел да се предотврати инвалидизация, както и създаване на амбулатории за доболнична помощ в цялата страна. 



Насърчаването на физическата интензивност на жителите посредством политики и персонален образец като превантивна мярка също беше разисквано по време на срещата. Д-р Ханс Клуге уточни като добър образец в тази тенденция акции като „ Спортувай с президента “, която се организира по самодейност на българския държавен глава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР