В Сирия повишиха заплатите на държавните служители и военните с

...
В Сирия повишиха заплатите на държавните служители и военните с
Коментари Харесай

Повишиха заплатите на чиновниците и военните с 50% в Сирия

В Сирия покачиха заплатите на държавните чиновници и военните с 50% на фона на тежка икономическа и финансова рецесия и на повишаването на съществени артикули, съобщи Асошиейтед прес.

Сирийският президент Башар ал Асад подписа указа за повдигане на заплатите, ден откакто държавното управление удвои цената на хляба и увеличи тази на дизеловото гориво със 180%.

Икономиката на Сирия бе наранена тежко от избухналия преди едно десетилетие спор в страната, западните наказания, необятно публикуваната корупция, а напоследък - и от суровата икономическа рецесия в прилежащ Ливан. За последно трудовите хонорари в страната бяха нараснали през ноември 2019 година, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Указът, подписан от президента, подвига минималната заплата до 71 515 сирийски лири (22 долара). Цивилните и военните пенсии се покачват с 40%.

По формален курс един $ се разменя за 2500 сирийски лири, само че на черния пазар цената му е към 3200 сирийски лири.

Близо 80% от популацията на Сирия живеят в беднотия, а 60 на 100 нямат обезпечен достъп до храна. Продоволствената обстановка в страната в никакъв случай не е била по-лоша, по данни на Организация на обединените нации. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР