В Сирия е унищожен един от главатарите на групировката ИД

...
В Сирия е унищожен един от главатарите на групировката ИД
Коментари Харесай

Pronews.gr: Убит главатар от ИД по-рано работил за НАТО в Косово и в Афганистан

В Сирия е погубен един от главатарите на групировката ИД косоварът Лавдрим Мухаджери, заяви гръцкото издание pronews.gr, без да сочи източника на информация. Това не е първата информация за неговото очистване. Мухаджери, прочут още като Абу Абдулла ал-Косова и именуван „ касапинът”, в пропагандни видеоклипове на ИД персонално обезглавявал християни, шиити и алавити, написа изданието. Държавният департамент на Съединени американски щати през 2014 година включи Мухаджери в листата на терористите.

В Сирия той се върнал през май след четиримесечно пътешестване в Албания и Косово.

Според изданието, терористът е погубен от съветските Върховен касационен съд и сирийски бойци по време на взаимна интервенция в района на Идлиб. Тогава са премахнати шестима от 20-те негови персонални бодигардове.

„ След като стана известно за неговата гибел, министърът на инфраструктурата на косовската псевдодържава Луфти Зарку посетил фамилията на главатаря на терористите”. Председателят на ислямската религиозно общественост в Качаник Флорим Незирай изразил съжаления във връзка гибелта на „ великия мюсюлмански боец”. Незирай оповестил в джамията за гибелта на Мухаджери в Сирия, а по-късно се отправил към дома на неговото семейство със съболезнования” – написа pronews.gr.

По информация на западни медии, „ балканският касапин” Мухаджери по-рано бил чиновник в задачата на НАТО в Косово.

Италианският вестник Espresso през декември 2016 година с позоваване на италианското разузнаване заяви, че палачът от Качаник „ прелестно е осведомен с врага, защото преди да се увлече от джихадизма съумял да поработи в американската база Bondsteel в Косово, а преди този момент в задачата на НАТО в Афганистан.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР