В Силистерско на протест и в четвъртък излязоха земеделци, но

...
В Силистерско на протест и в четвъртък излязоха земеделци, но
Коментари Харесай

Земеделците в силистренско са недоволни от бюрокрацията и изкупните цени

В Силистерско на митинг и в четвъртък излязоха земеделци, само че не с блокади, а с колони от трактори и други селскостопански машини по пътищата край Силистра, Ситово, Дулово, Кайнарджа и Тутракан, както и сред селата Нова Черна и Старо село. 

" Климатът, изкупните цени и бюрокрацията са нещата, които ни убиват ", сподели Николай Недев от Тутраканското село Сияново. Според Мариян Ганев, цифрите, които вади държавното управление, са подвеждащи. Димитричка Трапанова - член на Управителния съвет на Българската земеделска камара, не схваща за какво другите страни от Европейския съюз пазят производители си от вноса от трети страни, до момента в който това у нас липсва. 

Пазарът и цените са проблем и за лозарите, съобщи пред БНР Стефан Младенов:  " Карам някакъв джип, само че който завижда, дано да пристигна днеска да се води 10 часа в този джип по черни пътища ". 

" Нов трактор - да, обаче даденият собственик го изплаща пет-шест години. Отделно се теглят заеми за оборотни средства. Не е вярно да смятате единствено приходите. Смятайте и разноските ", зоват протестиращите.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР