В сила от днес е задължителното изискване за зелен сертификат

...
В сила от днес е задължителното изискване за зелен сертификат
Коментари Харесай

Опашки пред търговски обекти в Бургас заради изискването за зелени сертификати

В мощ от през днешния ден е наложителното условие за зелен документ за всички места на закрито, където има скупчване на хора.  Това са заведения, търговски центрове, кина, театри. Те са задългжителни за чиновниците и за посетителите. Това е повода да се образуват опашки пред входовете от сутринта пред огромните търговски обекти в Бургас. Притежателите на зелен документ биват допускани незабавно в магазините, само че останалите чакат часове.  Според анкетата на БНР Бургас:

" Трябва да има по-добра организация, с цел да не се постанова дълго очакване.  От 10 часа сутринта очаквам, тъй като работа в този обект, ве„ че е 11:30 часа, а сме мръднали напред единствено с три метра. Толкова постепенно става.
В един миг хората ще изгубят самообладание и ще предпочетат да се имунизират вместо да чакат с часове по няколко пъти в седмицата. "

Сертификати за имунизация, преболедуване, както и негативен антигенен или PCR тест, са наложителни за работещите в лечебните заведения и домовете за възрастни хора.
Без зелен документ се влиза единствено в питателните магазини, банките, аптеките, държавните институции и при доктор.

Нарушителите към този момент ще бъдат глобявани, споделят проверяващите на входа на комерсиалните обекти. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР