В сила беше ограничение на движението за водачите на тежкотоварни

...
В сила беше ограничение на движението за водачите на тежкотоварни
Коментари Харесай

България В Снежен Капан В Началото На Уикенда! По Пътищата Става Същински Ад!

В мощ беше ограничаване на придвижването за водачите на тежкотоварни коли над 12 т в двете направления и по Автомагистрала " Тракия " София-Бургас, само че след 7 ч. тази заран то бе изцяло възобновено.

Снегонавявания и снегопочистване ограничиха прекосяването и на всички МПС по II-81 Монтана - Лом от км 97 до км 145 в двете направления, трафикът се пренасочваше по различен маршрут по път II-114 Ружинци - Тополовец - Лом.

Временно беше лимитирано придвижването и в областите Видин - Монтана - Враца - Плевен - Ловеч, и по Автомагистрала " Хемус " и път I-4 до гр.Ловеч и по път I-3 до гр. Плевен, във двете направления, за всички МПС. Движението в тези сектори към този момент е възобновено.

В София 188 стегопочистващи машини са правили обработки със смеси против замръзване през нощта. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община. Обработките не престават и все още, като се извършва разпространяване на смеси и тук-там избутване на снежна маса по трасетата на градския превоз, рискови и стръмни сектори, съществени улици в кварталите, общинските пътища.

Обработена е и Южната дъга на Околовръстен път. Опесъчени са планинските пътища във Витоша: " Драгалевци - Алеко " и " Бояна - Златни мостове ".

Започна почистването на прилежащите пространства на спирките на градския превоз, както и на тротоари и подходи към подлези. Към момента градският превоз се движи на всички места по нормалните си направления. Обстановката наблюдават екипи на Столичен инспекторат и дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ", които правят обходи на терен.

От Столична община припомнят на водачите да употребяват колите си оборудвани за придвижване при зимни условия и да карат със съобразена скорост.

Днес преди обяд ще остане облачно с превалявания от сняг, по-значителни в планинските региони. След обяд от север преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава, най-късно в Рило-Родопската област. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви пред организация " Фокус " дежурният синоптик Красимир Стоев.

Ще духа сдържан, в източната половина от страната - мощен североизточен вятър и на доста места в планинските региони ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще бъде студено, в по-голямата част от страната, с негативни дневни температури - сред минус 5° и 0°, само че поради вятъра чувството ще е за по-студено време. Атмосферното налягане бързо ще се покачва и ще бъде доста по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще бъде облачно, доста прохладно и тук-там, основно по южното крайбрежие, ще превалява сняг. Максималните температури ще са сред минус 2 и 0°. Температурата на морската вода е 7 - 8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, по южното крайбрежие - краткотрайно до 5 бала.

В планините ще бъде неуместно за туризъм. Ще бъде най-вече облачно, с превалявания от сняг.

Привечер преваляванията ще стопират. Ще е прохладно със мощен до плевел североизточен вятър. Мразовито време с оптималната температура на височина 1200 метра - към минус 8°, на 2000 метра - минус 14°.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР