В Швеция ще се проведат най-мащабните военни учения за последните

...
В Швеция ще се проведат най-мащабните военни учения за последните
Коментари Харесай

В Швеция ще се проведат най-мащабните военни учения за последните 23 години

В Швеция ще се проведат най-мащабните военни учения за последните 23 години. От 11 до 29 септември към 19 хиляди военнослужещи и сътрудници на гражданските служби ще отработват отбрана от нахлуване на задгранична страна. Учението „ Аурора-17 “ ще се организира по въздух, земя и вода на остров Готланд, наоколо до Стокхолм и Гьотеборг, а също по този начин на езерото Меларен с присъединяване на части от Финландия и от страните членки на НАТО, съобщи Deutsche Welle.
Сред задграничните участници на маневрите ще вземат участие 1400 военни от Съединени американски щати, а също по този начин бойци от Дания, Естония, Литва, Норвегия, Франция и Финландия, като последната също като Швеция не е страна членка на Алианса. Някои от задграничните военни ще играят ролята на бойци от противниковата войска, добавя организация Фокус.
Съгласно сюжета по време на нахлуване на Готланд шведските подразделения взаимно с елементи от други страни ще противостоят на съперника.
" Ученията са основен сигнал от политиката по сигурност. Те ще покачат нивата на отбрана от разнообразни изключителни обстановки ", съобщи министърът на защитата на Швеция Петер Хултквист.
Шведското държавно управление ще изразходва към 580 млн. крони (около 115 млн. лева.) за ученията. Според локални медии тази сума двойно надвишава съвкупния бюджет на Швеция за провеждането на постоянни маневри в течение на година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР