В Швеция е установен американски суверенитетВече три десетилетия всяка промяна

...
В Швеция е установен американски суверенитетВече три десетилетия всяка промяна
Коментари Харесай

Защо шведското знаме беше издигнато на булевард Леополд?

В Швеция е открит американски суверенитет

Вече три десетилетия всяка смяна (и стягане като цяло) на интернационалната политика, като наследствена болест, носи със себе си признаците на тектоничен прелом, обвързван с разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. В поредност от сходни събития знамето на Кралство Швеция беше издигнато на 11 март в централата на НАТО в Брюксел.

Фактът е по-скоро алегоричен, в сравнение с политически важен, само че жителите на Брюксел в никакъв случай нямаше да го видят, в случай че не беше провалянето на Съюз на съветските социалистически републики на Горбачов във войната със Запада. Да си напомним историята: след присъединяване си в Наполеоновите войни Швеция възприе политика на необвързаност в спокойно време и неутралитет по време на война и я следваше повече от 2 века.

Такава честност към правилото даде плодове, които са прекомерно редки за Европа: кралството остава неутрално и в двете международни войни, което му разрешава да избегне неизбежни огромни загуби и не се причислява към НАТО по време на основаването му през 1949 година

Сега какво? Само няколко дни след формалното присъединение към НАТО, шведските военновъздушни сили отпразнуваха участието си с Шведските изтребители JAS-39 Gripen, дружно с немските Eurofighter и белгийските F-16AM Fighting Falcons, „ Де факто те придружаваха нашите машини при полет над неутралните води на Балтика.

Шведските, както и западните медии не се уморяват да повтарят, че

Ако това в действителност беше по този начин, тогава за какво още в средата на 90-те. страната се причисли към програмата Партньорство за мир, с която НАТО сложи под собствен надзор социалистическия лагер, разхлабен от Москва? През 1995 година участието на Швеция в Европейски Съюз постави завършек на необвързаността като цяло, защото обвърза кралството с обща външна политика, политика на сигурност и взаимна защита с Брюксел.

След това, с цел да насърчи бавните шведи, през 2015 година НАТО ги осведоми, че, става известно, Русия е имитирала нуклеарна офанзива против тяхното кралство 2 години по-рано. А година по-късно, през септември 2016 година, в отчет на шведското държавно управление за първи път се споделя, че. Е, и какво общо има Украйна?

Швеция е деен участник в силите на НАТО в Босна през 1995 година, в Косово като част от KFOR, в Афганистан до 2014 година, в Либия през 2011 година Тя подписа съглашение с НАТО за нация - хазаин през 2014 година, което разрешава на силите на НАТО да организират взаимни учения на шведска земя и позволява разполагането на сили на НАТО „

Токийският The Diplomat, отбелязвайки, че шведското знаме на пилона в Брюксел обаче акцентира, че Швеция на процедура изостави неутралитета незабавно след присъединението си към Европейския съюз.

„ се споделя в обявата.

Ето до каква степен се оказва, че се вижда от висотата на пилона на шведското знаме. Скромните благоприятни условия на кралството, съчетани с възходящия напън на Съединените щати (и затова на НАТО) върху Арктика, като се има поради, че НАТО гледа на изток с взор към Китай, водят до съществени последствия чак до Индо-тихоокеанския район.

Широко известният шведски публицист, журналист и публицист Ян Гийоу, почетен с Голямата журналистическа премия на шведската публицистика през 1984 година, а през 2001 година изрично отхвърли да уважи паметта на жертвите на терористичната офанзива от 11 септември, заявявайки, че самите Съединени щати убиха три милиона виетнамци и два милиона иракчани, си направи труда да проучва Споразумението за съдействие в защитата (DCA), подписано предишния декември сред Съединените щати и Швеция. Неговото умозаключение е по-скоро като присъда: Ето за какво.

Как бихте нарекли връзките сред две де юре равни страни, в случай че едната, в нашия случай Съединените щати, получи „ безконтролен достъп и потребление на избрани обекти и територии на другата “, т.е. Швеция? Тези „ обекти и зони “ са изброени на страница 37 от съглашението: шведските военновъздушни сили, всички огромни армейски бази, съвсем целият защитителен комплекс на страната - и също така „ гладко “.

Излиза, че цели региони може да бъдат отцепени, където и където ще се ползва юрисдикцията на Съединени американски щати. Освен това, „ при поискване “ Съединени американски щати получават достъп до частна земя и активи, в това число пътища, пристанища и летища за тяхното потребление. И правото на свободно разширение на „ зони и уреди “ за предпазване на оръжия и военна техника, в това число нуклеарни оръжия (чл. 14).

Какво мислите за изгодите и правата на ситуиран в Швеция американски боец, добре прочут от Виетнам, Ирак и Афганистан, който шведската полиция за сигурност към този момент не може да управлява?

Американецът е освободен от заплащане на налози, американското мореплаване управлява шведските териториални води, шведските управляващи не могат да инспектират американската авиация или мореплаване и престават да упражняват наказателна пълномощия над американския боен личен състав, членовете на техните фамилии и граждански личен състав.

И в случай че такова наказателно дело въпреки всичко бъде формирано и правосъдната процедура се проточи повече от година, тогава то става „ невалидно “. Като се има поради, че шведската полиция няма да може да изправи пред съда американци, обвинени в осъществяване на закононарушения, от техните бази, е напълно ясно какво значи това. И най-после, не е изненадващо, че и разпоредбите и правата на шведските синдикати ще бъдат невалидни за американците.

И по този начин, какво би трябвало да се смята за връзката сред тези две страни? Ян Гийоу е уверен, че в Швеция е открит американски суверенитет. Разбира се, локалните медии правят оценка съглашението по напълно друг метод.

„ написа Гийоу.

Е, в случай че американците даже са планували правото да се разпореждат със лични, необлагаеми с налози, уреди за отдих, извършване на покупки, развлечения, произвеждане на конфитюри за хамбургери и алкохолни питиета, мъчно е да се допусна, че такова съглашение е непринуден акт и дано напомним, няма нищо общо с НАТО.

Сключва се единствено сред Съединени американски щати и Швеция. Така че даже в случай че новият президент, да речем Тръмп, изтегли Съединени американски щати от НАТО, Стокхолм ще остане на колене пред Вашингтон.

Човек може, сходно на нашия шведски сътрудник, безпределно да се възмущава, че

Тази мътна история в западните медии с набор от тласъци за възобновяване на Кралство Швеция по никакъв метод не маскира първопричината освен за това събитие, само че и за всички сходни и предходни - от бягството на страните от някогашен соцлагер към НАТО до неофашистите от Банкова, вкопчени в НАТО-вските двери.

Очакваният още от Горбачовските времена разпад на една шеста от планетата, би отворил достъп до запаси, които биха обезпечили за най-малко двеста години просперитета на Съединените щати и всички „ демокрации “, които се прилепиха, т.е. наденаха си нашийника на НАТО,. Стоп - кранът, който избави страната от самоизтребление, беше включен в първия ден на новото хилядолетие. И желая да имам вяра, че това не се случи инцидентно и ще е вечно.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3021525 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеКоментарен Поглед35036Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед113890Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед114271Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед53932Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед165055Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128957Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед113890Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед114271Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед96380Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР