В Шуменския окръжен съд продължава делото за влаковата експлозия в

...
В Шуменския окръжен съд продължава делото за влаковата експлозия в
Коментари Харесай

В Шуменския окръжен съд продължава делото за влаковата експлозия в Хитрино

В Шуменския областен съд продължава делото за влаковата детонация в Хитрино на 10 декември 2016 година На съвещанието разпитват движимости лица и очевидци. От отбраната желаеха отказ на вещото лице, възстановило фрагменти от охранителните камери за интервала на случая. 
Искането за отказ отбраната стимулира с обстоятелството, че специалистът Аделберт Антов е имал финансови взаимоотношения с Националната компания " Железопътна инфраструктура ". Адвокатът на машинистите Димитър Стефанов стимулира настояването за отказ:
" Ние твърдим, че НКЖИ са страна. Ние твърдим, че движимостите лица изследват дали инфраструктурата на жп гара Хитрино е изправна, т.е. дали не е в причинна връзка с дерайлирането ".Съдът обаче одобри експертизата с претекст, че НКЖИ не е страна по делото. Как цистерните са изтеглени от стоманения път и претрупани, описа очевидецът Димитър Баев, някогашен чиновник на фирмата-превозвач. По думите му, инфраструктурата на гарата е била в доста неприятно положение. Баев свидетелства, че съдбовната стрелка не е била заключена. Според обвинителният акт причина за дерайлирането и детонацията на газ е високата скорост, с която машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков са управлявали влака.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР