В шотландския град Глазгоу се открива 26-тата конференция на страните

...
В шотландския град Глазгоу се открива 26-тата конференция на страните
Коментари Харесай

В шотландския град Глазгоу започва международната среща за климата

В шотландския град Глазгоу се открива 26-тата конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменение на климата. Участие в събитието ще вземат над 100 международни водачи, измежду които американският президент Джо Байдън и френският му сътрудник Еманюел Макрон, предава ТАСС.

Въпреки че сходни срещи се организират всяка година, форумът този път има изключително значение. Той беше отсрочен с година поради разпространяването на ковид и по тази причина би трябвало да обхване и дилемите от 2020. Освен това на него би трябвало да бъдат систематизирани резултатите от предходните пет години, почнали с подписването на Парижкото съглашение за климата. Страните би трябвало още веднъж да се договорят за използването на съглашението и да подсигуряват оказването на помощ в размер на 100 милиарда $ годишно за най-слабо развитите страни, които правят така наречен " зелен преход ".

Експертите обаче предвиждат, че даже цялостното осъществяване на проектите за декарбонизация на страните по документа няма да разреши достигането на основната му цел - ограничение световното стопляне до по-малко от 2 градуса по целзий до 2050 година.

В Лондон признават, че пробивът на форума не  е обезпечен, а английски медии показват, че конференцията може да влезе в историята като следващата пропусната опция за предприемане на решителни ограничения в името на бъдещето, отбелязва ТАСС.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР