В шкафа под мивката винаги имам две бутилки оцет -

...
В шкафа под мивката винаги имам две бутилки оцет -
Коментари Харесай

5 трудни за чистене петна, които изчезват като на реклама с обикновен оцет

В шкафа под мивката постоянно имам две бутилки оцет - едната с истинския артикул (10% разтвор на оцетна киселина), а другата с готово разреждане 1: 1.

Оцетът е главното почистващо средство във всеки екологичен дом. Благодарение на своите дезинфекционни свойства, той ще бъде потребен в кухнята и банята.

Така че дано ви припомня в резюме какво може да направи за вас оцетната киселина в банята.

Спиртният оцет е разтвор - нормално 10% - на оцетна киселина или Ч 3 ЦООХ. Производството на оцет за храна (и това е, което битовите семейства използват) се състои в естествената псевдоферментация на алкохол с потреблението на оцетна бактерия ( Ацетобактер ), която създава ензимите, нужни за образуването на оцетна киселина. 

Хранителният оцет евентуално има своите фенове, които ценят кулинарните му качества. Струва си обаче да го опознаете от практическата страна - като благонадежден и доста на ниска цена дезинфектиращ, почистващ и почистващ сътрудник.

Случва се по-чувствителните хора или да вземем за пример бременните дами да не обичат миризмата на оцет. След това те могат да го опитат при огромни разреждания (дори 1:10). След приложимост миризмата на оцет изчезва изцяло, даже в случай че го употребявате в затворена стая или да вземем за пример за измиване на хладилника. 

Не забравяйте, че оцетът нервира кожата - най-добре е да употребявате гумени ръкавици при разчистване.

Тоалетна седалка - поръсване със сода за самун, изсипване на оцет и оставяне за известно време, след което измиването с тоалетна четка ще помогне да се отървете от варовика. Тоалетната седалка също може да бъде дейно почистена с разводнен оцет (1: 1).

Фитинги - оцетът е цудесен за унищожаване на котлен камък, най -доброто нещо е да потопите фитингите в оцет - можете да употребявате пластмасови торбички, с които увиваме чешмата или душовата глава, пълним с оцет и оставяме за 15 минути.

Изцежда басейни и вани - първо изсипете сода за самун, по-късно изсипете оцет (ще се разпенва) и покрива изхода. След четвърт час откриваме и го заливаме с вряла вода.

Пералня - поставете празно пране за премахване на котлен камък, като авансово сте сложили чаша вода и чаша оцет в чекмеджето за препарат, а пералнята би трябвало да бъде настроена на 90 ° С.

Огледала, стъклени порти, стъкло във вратата и така нататък - можете да ги избършете с огледална забрадка, потопена в разтвор на оцет и вода (1:10). Същото важи и за почистването на стъклата във вашия дом! 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР