В шестия ден от на 25-годишния Емил Боев властите и

...
В шестия ден от на 25-годишния Емил Боев властите и
Коментари Харесай

Всяко камъче е обърнато: Сменят тактиката по издирването на Емил Боев

В шестия ден от на 25-годишния Емил Боев управляващите и доброволците сменят тактиката.

От първия ден на избавителната акция до момента, околните са прегледали голям брой, обходени са всички планински местности към Перник и мястото, където за последно е видян Емил. Вероятността обаче той да е отвън града е все по-малка и спасителите ще концентрират напъните си по издирването в границите на града.

През проследните 5 дни в търсенето са се присъединили и доброволци, и експерти от полицията и пожарната. Използвани са термодронове. Водолази са влизали в реките и езерата, само че диря от Емил не е открита.
Целият регион е претърсен
“Целият регион е изоран. Всяко камъче, всяка съчка ”, разяснява пред Нова Мартин Боев, братът на Емил.

“Ние персонално обходихме най-малко 3 пъти квадратен километър към вилата, и много направления оттатък, в този интервал от последните 4 дни. От в този момент нататък ще търсим из града, тъй като имаме доказателства, че са налице всички шансове той да е в Перник. След обширен и многочислен взор над записа от ранчото в гората се вижда, че Емил има огромен късмет да потегля надолу, назад към града ”, сподели пред Българска национална телевизия Мартин Боев.

“Отправяме зов към хората в Перник – да ни спомагат в издирването, защото започваме да търсим Емил във всеки блок, в това число в мазетата. Издриваме единствено в часовете сред 10 и 22 часа, с цел да не тормозим хората през нощта. Придружават ни екипи на полицията и пожарната ”, споделя Мартин.

в жилищните блокове и къщи ще се случват под управлението на полицията. Това удостовери и кметът на Перник Станислав Владимиров:

“Полицията е водеща в това търсене и е целесъобразно жителите да спомагат единствено в случай че виждат, че е в екипа от издирващи има и представител на органите на реда ”, посъветва кметът на Перник.
Призив за помощ
На своята фейсбук страница Мартин Боев разгласява специфичен инструктаж, с който предизвестява всички, които желаят да се включат в издирването, по какъв начин да оказват помощ, без да излагат и себе си на заплаха.

Шести ден без диря от изчезналия по време на “Сурва ” Емил Боев. Властите и доброволците сменят тактиката на търсене на младия мъж, който е забелязан за последно в нощта на 28 против 29 януари.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР