В шест села в община Ловеч има прекъснато електрозахранване, но

...
В шест села в община Ловеч има прекъснато електрозахранване, но
Коментари Харесай

Шест ловешки села останаха без ток


В шест села в община Ловеч има прекратено електрозахранване, само че няма проблем с гласуването там. Това съобщи регионалният шеф на Ловеч инж. Светослав Славчев, предава Българска телеграфна агенция. 

Силният вятър в Ловешко е прекъснал електропровод - приблизително напрежение, който зарежда селата Баховица, Лисец, Славяни, Слатина и Скобелево. Токът прекъсва и в село Малиново. В момента екипи на електроразпределителното сдружение работят по премахване на повредата, добави Славчев.

До 15:30 ч. се чака да бъде възобновено електрозахранването.

„ В случай че има проблеми, ще реагираме с портативни елементи, които са разполагаем в противопожарната работа, с цел да не прекъсваме изборния развой. Машините за гласоподаване сега работят на UPS системи и, в случай че се наложи, имаме подготвеност или за замяна на батерии от техниците, или подаване на в допълнение напрежение с генератори “, сподели регионалният шеф.

Няма сигнали да е пресечен изборният развой.

От мощната стихия, в полицията в Ловеч са получени сигнали за паднали дървета в регионалния град, в с. Карлуково, община Луковит, както и в рйона на ловешкото село Изворче. Няма потърпевши, както и затворени пътища, оповестиха за Българска телеграфна агенция от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР