В сградите на Народното събрание вече ще се влиза без

...
В сградите на Народното събрание вече ще се влиза без
Коментари Харесай

Костя победи, депутатите отрязаха зеления сертификат

В постройките на Народното събрание към този момент ще се влиза без инспекция за зелен документ. Това става факт след днешното решение на депутатите, които одобриха предлагането на " Възраждане " за анулация на решението си за въвеждане на зелен документ за достъп до Народното събрание. Подкрепиха го 157 депутати от всички групи, без Движение за права и свободи с двама " срещу ". От Политическа партия също имаше 1 " срещу " и 1 " въздържал се ". Демократична България въобще не участваха в гласуването. 

Решението влиза в действие от 14 март. 

Режимът бе гласуван на 7 януари също след бурни диспути, а влезе в действие от 24 януари.

Отмяната ще синхронизира режима за достъп в Народно събрание с този, на който дават отговор всички публични институции и здания в страната, откакто там от през вчерашния ден не се изисква зелен документ, изясни водачът Костадин Костадинов.

С молба се обърна към сътрудниците си пък Тошко Йорданов от " ИТН " - да не се политизира тематиката и да не се обръща в " политическо плямпане за спорта ".

Демократична България ще поддържа предлагането. Това е един медицински въпрос, който не трябва да се политизира, обяви доктор Александър Симидчиев. Той изясни, че това не е митична болест, а от нея са починали 39 хиляди непосредствено и към 60 хиляди от съпътстващи болести. Това можеше да бъде преодоляно значително, в случай че имахме медицински, а не политически метод към тематиката, сподели Симидчиев. 

Подобна обстановка може да пристигна всеки идващ миг, всяка последваща година на повърхността на Земята,  изясни проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия. Той също подлага на критика, че тематиката за пандемията е мощно политизирана от нас. Тя е още в душите ни, сподели Михайлов и даде образец с депутати, които носят маски в пленарната зала, макар че това нямало значение.

Нека се поучим от личните си неточности - при идната сходна обстановка да не завардваме градове, да не стопираме учениците от учебно заведение. Разделяйки се с тази пандемия, да си пожелаем да бъдем на висотата на политическата воля, а не на фантазиите си, сподели соцдепутатът, критикувайки косвено ГЕРБ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР