В сферата на възпитанието няма по- и най-добър. Отговорните родители

...
В сферата на възпитанието няма по- и най-добър. Отговорните родители
Коментари Харесай

Нещата, с които бащата се справя по-добре от всяка майка

В сферата на възпитанието няма по- и най-хубав. Отговорните родители знаят, че всичко се дели по равно. И триумфът във възпитателните тактики и неуспехите.

Нека обаче признаем. Има неща, с които даже идеалната майка се оправя мъчно. Защо тогава благоразумно да не отстъпи на таткото и той да даде своя принос с " мъжко вазпитание ", написа tvoymalysh.com.

1. Самостоятелност

Таткото води на разходка малчугана и не ревизира на всяка минута дали шапката му още стои на главата, не търчи след него по площадката, оставя го да падне и даже да получи синини. Това е скъп опит, който детето няма по какъв начин да получи по различен метод.

2. Мъжка ръка

Състезания, дуели, битка – детето има допир със силата на таткото. Мама нормално го гушка, целува и гали – тя по този начин показва обичта и нежността си.

Мъжките взаимоотношения са разнообразни. Те ще са от изгода за детето и в детската градина, и в учебно заведение, където хлапетата по-често се блъскат и удрят, а не се прегръщат.

3. Развлечения

Мъжете по-рядко вземат участие в заниманията по британски, пияно, балет, по тази причина пък на драго сърце ще се надбягват с хлапето в парка, ще карат дружно ски или ще се борят в есенната шума.

4. Спокоен метод към капризите

Бащата не обръща изключително внимание на капризите на хлапето, подминава ги с неуважение. Те не са мотив да изяснява, да го моли и да го уговаря да се държи обичайно, нито да го пропагандира да прави това или това.

Вероятно затова, когато е с таткото детето хленчи доста по-рядко.

5. Без график и режим

Мъжът може да не постави детето на масата тъкмо в 12 часа за обяд, тъй като играта е забавна и са се увлекли.

Той може да го нахрани с фаст фуд, вместо със здравословна храна, а по-късно да пропусне да го постави и да спи след обяда.

Всички тези пропуски са същински празник за детето. На кой ли не му се желае да наруши графика.

Източник: noviteroditeli.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР