В сезона на тиквите все по-голяма популярност придобиват ястията с

...
В сезона на тиквите все по-голяма популярност придобиват ястията с
Коментари Харесай

Тайните на успешното приготвяне на тиква

В сезона на тиквите все по-голяма известност получават ястията с тях. Ето някои дребни секрети по какъв начин да приготвите тиквата. 
Препоръчва се тиквата да се бели и смила директно преди готвене, тъй че продуктът да не загуби хранителната си стойност и да донесе оптималната изгода, осведоми организация Фокус.
 6 изгоди за здравето от потреблението на тиква 6 изгоди за здравето от потреблението на тиква
Тиквата, която нормално се появява по пазарите през ноември-декември и виждаме най-много като десерт, е лека и питателна храна. Тикват...
Също по този начин, не излагайте на прекомерно мощна и продължителна топлинна обработка. Гответе тиквата във фурната или гответе на пара за малко. По този метод загубата на витамини и минерали може да бъде сведена до най-малко.
Когато вършиме десерт от тиква, избягвайте бялата рафинирана захар, която е научно потвърдено нездравословна. Вместо това можете да подсладите ястието с меласа или мед, което е по-здравословно да добавите след подготвяне на тиквата.
А потреблението на тиква в композиция със сусам, който защищава от тежки метали, токсични съединения, радиация, а също и отрови, породени от избрани медикаменти, доста ще усили изгодите от нея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР