В сезона на плодовете: Замразяваме лесно ягодите във фризера. Настъпва

...
В сезона на плодовете: Замразяваме лесно ягодите във фризера. Настъпва
Коментари Харесай

В сезона на плодовете: Замразяваме лесно ягодите във фризера

В сезона на плодовете: Замразяваме елементарно ягодите във фризера. Настъпва сезонът на ягодите. Той може да продължи единствено няколко седмици, в случай че пролетта е студена. Затова би трябвало да сте постоянно подготвени да оползотворите тези дъхави плодове.Всеки обича сладко от ягоди. За да съхраните плодовете за по-дълго можете и да ги замразите. Това става бързо и освен това не е нужно да вършиме нищо към печката.

Замразяването на ягоди обаче си има своите провокации. Защото, в случай че не знаете тънкостите, може да получите просто твърди червени ледени блокчета, които не стават за нищо.

Ето препоръки по какъв начин да замразявате бързо ягоди, които да можете да съхранявате във фризера. После, през есента, можете да извадите плика със замразените ягоди и да си извършите от тях сладко, когато времето на открито е към този момент задоволително хладно, с цел да не стоите в жегата край горещата печка.

Бързото заледяване на ягоди може да звучи много смущаващо, само че единственото, което ви е належащо, е фризер. Бързо заледяване значи да замразите храната, преди нейното пакетиране за предпазване. По този метод ще избегнете приемането на огромен блок ягодов лед. Вместо това всяка ягодка ще стои поотделно.

Необходими са ви:

Гевгир

Кухненска хартия

Нож

Лъжица

Хартия за печене

Пергаментова хартия

Найлонови пликчета за предпазване с цип

Място във фризера

Важно е да измиете ягодите доста добре преди да ги сложите във фризера. Ако не са добре измити авансово, почистването им след заледяване е невероятно.

Оставете листенцата и измийте ягодите в гевгир. Мийте по една шепа, с цел да може хубаво да почистите плодовете. Изтръскайте измитите ягоди деликатно и ги разстелете върху кухненска хартия. Докато първата порция съхне, измийте идващите.

На пазара има куп съоръжения за унищожаване на шапките на ягодите. В множеството случаи те са безполезни. Единственото нещо, което ви е належащо, е положителната остаряла лъжица.

Вземете всяка ягодка с едната ръка, а с другата леко издълбайте горната част, с цел да премахнете шапката. Това става доста елементарно.

Трябва да решите дали да замразите ягодите цели или на филийки. Разбира се, това зависи от проектите ви за тях по-нататък. Ако сте почитател на смутитата, замразете плодовете цели. Ако ви трябват за декорация на десерти, преди този момент ги нарежете. Можете да ги разделите на половинки, третинки или четвъртинки. Най-добре е да имате и от двата типа – цели плодове и нарязани.

След като сте измили и подсушили ягодите, решили цели или нарязани ще ги замразите, време е към този момент за фризера.

Сложете задачите плодове на хартия за печене на дъното на тава. Отделните ягоди не би трябвало да се допират една в друга, с цел да може въздухът да циркулира към тях. Сложете тавата с ягодите във фризера. След няколко часа плодовете ще бъдат замразени.

Нарязаните плодове се поставят, като върху хартията за печене се сложи пергамент. Едва по-късно наредете от горната страна ягодите. Отново би трябвало да се уверите, че обособените части не се опират едно в друго, в противоположен случай те ще залепнат при замразяването. Сложете тавата във фризера до заледяване на плодовете. Нарязаните ягоди имат потребност от по-малко време, в сравнение с задачите плодове.

За да предотвратите слепването, доста значимо е незабавно след изваждането от фризера да ги сложите в найлоновите торбички за предпазване. Ягодите резервират по-добре аромата си и по-малко се слепват, в случай че бъдат сложени в по-малки пликчета. Сложете пликчетата с ягоди назад във фризера. Преди това ги закопчайте с ципа съвсем до дъно и със сламка извлечете въздуха от найлонките.

Помнете, че при всяко следващо вадене на плодовете, в случай че ги държите дълго на открито, има заплаха те да се слепнат.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР