В Северна Македония реакциите след посещението на премиера Кирил Петков

...
В Северна Македония реакциите след посещението на премиера Кирил Петков
Коментари Харесай

Отлични реакции в Скопие: Петков спечели Македония за България

В Северна Македония реакциите след визитата на премиера Кирил Петков в Скопие са изненадващо положителни. Това заяви пред НоваНюз журналистът Божидар Барлакоски. По думите му срещата сред двамата министър-председатели е донесла позитивизъм.

„ Усещаше се конструктивен звук, нямаше я риториката, с която до момента бяхме привикнали. Нямаше заяждане и провокиране. Двамата министър председатели в своите речи започнаха една нова страница в историята на двете страни. Започнаха да се разрушават бариерите. Първата крачка е направена. Тези, които смятаха, че тази среща ще бъде единствено протоколна такава, сбъркаха”, изясни той.

Редица значими договорености бяха реализирани на срещата, като единствено една тематика остана неизяснена - тази за историческите въпроси.

„ Подкрепям рационалния метод на министър председателите - да се търси съгласуваност сред страните по тематиките, по които има доближаване, а останалите въпроси да се вземат решение в придвижване. Чуха се и доста положителни мнения за срещата и отвън Народното събрание. Председателят на стопанската камара в Македония също приветства Петков с думите, че е значимо да се развиваме като естествени държави”, разяснява още журналистът.

Според Божидар Барлакоски младите технократи свършиха работата на патриотичните обединения.

„ Реакциите на ВМРО-ДПМНЕ след визитата остават един фон. Ако сравня какво направиха те и какво реализираха министър председателите, мога да кажа, че младите технократи свършиха работата на патриотите. Петков завоюва Македония за България”, изясни той.

Той посочи, че в РСМ няма настройки и планове за провеждането на референдум за участието на страната в Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР