В Северна Корея няма разлика между половете, когато става дума

...
В Северна Корея няма разлика между половете, когато става дума
Коментари Харесай

Войниците на Ким Чен-ун умират от глад и мизерия

В Северна Корея няма разлика сред половете, когато става дума за армията, тъй като и мъжете, и дамите са длъжни да се причислят към нея. Мъжете служат 10 години, а дамите – седем. Специалните елементи на Ким Чен-ун остават в армията 13 години.

Военната работа е наложителна и множеството се записват в армията след гимназията. Тези, които имат висше обучение получават пет години военна работа, до момента в който тези, с инженерна или научна степен, остават единствено три години тъй като някогашният водач Ким Чен Ир желае да насърчи и подтикне хората да учат разнообразни науки.

Основната компликация, с която се сблъскват наборниците е жестокият апетит, които би трябвало да търпят. Войниците в специфичните елементи са добре обгрижвани, само че тези, ситуирани отвън столицата Пхенян, получават единствено два или три картофа на ястие или се хранят със сурова царевица и ориз. Благодарение на тази диета севернокорейските бойци са с няколко сантиметра по-ниски от южнокорейските си сътрудници, написа Адам Каткарт.

Въпреки оскъдните ястия, бойците освен упражняват, само че и оказват помощ на фермерите в техните оризища. Много от тях са извънредно слаби и гладни и обезверено желаят да избягат. Военната полиция постоянно е нащрек за дезертьори, бягащи в търсене на храна. Понякога тези бойци крадат от цивилни и фермери и в случай че намерят нещо годно за консумация, го отмъкват без да се замислят. Говори се също, че някои висши офицери даже подреждат на бойците да крадат. Ако не съумеят, биват наказвани, написа Гардиън.

Половината от бойците се завръщат вкъщи, страдащи от следствията от недохранване, а доста от тях са изпращани прибързано у дома, с цел да се възстановят. Повечето са прекомерно слаби, с цел да вървят сами, тъй че родителите им би трябвало да ги вземат и да ги хранят, с цел да възвърнат силите си. Когато здравето им се усъвършенства, те се връщат в армията.

Щастливци са тези, които служат в специфичните елементи или имат изключително положителни офицери, които се грижат за тях. Нещастните, въпреки това, умират от апетит, преди родителите им да съумеят да им оказват помощ. Поради всичко това, военната работа в Северна Корея е една от най-мизерните в света.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР