В семейството ми посрещнахме 10-ти ноември с голямо облекчение  и

...
В семейството ми посрещнахме 10-ти ноември с голямо облекчение  и
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Родителите ми бяха много ентусиазирани от 10-ти ноември, говореха за “перестройка”

В фамилията ми посрещнахме 10-ти ноември с огромно облекчение  и наслада, доста говорихме за перестройката.

Това съобщи новият кмет на София Васил Терзиев пред Българска национална телевизия в предаването Панорама в отговор на въпроса какво си спомня от тази дата.

Тогава той е бИл на 11 години, а цялата му фамилия са били висши фрагменти на Държавна сигурност.

" Имах среща с госпожа Фандъкова. Тя се отзова. Благодарен съм за това, тъй като обсъдихме належащите проблеми на столицата. Поговорихме си за много неща, свързани с администрацията. Показах, че ние търсим надграждане. Ще търсим професионализма във всеки и ще дадем опция, на всеки, който милее за София, да работи ". 

Това съобщи в " Панорама " по Българска национална телевизия новоизбраният кмет на София Васил Терзиев.

" Не ни тормози обжалването на изборите от страна на Ваня Григорова, фокусирани сме по подготовката да влезем в ръководство ", разяснява той.

По думите му някои от основните инфраструктурни планове би трябвало да бъдат довършени до края на годината. 

Васил Терзиев разясни, че предизборната акция е била сложна поради апатията на гласоподавателите. 

" Хората отхвърлят да гласоподават и нямат доверие в политическата класа. Всичко се персонализира по просташки метод ", разяснява Терзиев. 

Той сложи въпроса за какво въпросът с машините се е сложил тъкмо в петъка преди изборите. 

" Трудно ми е да си показва господин Божанов да е отправял закани към който и да било. Бяхме фокусирани върху опазването на честността на вота. Прекалено доста неща ни разделят, а с цел да решим огромните проблеми на обществото, е належащо единодушие ", акцентира Васил Терзиев. 

Отбеляза, че първото, което ще направи като кмет, е да провежда среща с шефовете на дирекции. 

" Трябва рано да се стартира работа по бюджета. Да се реши казусът с преливащите кофи за отпадък и да обявим война на графитите в града. Не може градът ни да наподобява като гето ", сподели още Васил Терзиев.

" Благодарен съм на всички 175 000 души, които гласоподаваха за мен и ме избраха, с цел да направя нещо положително за града. Имам ангажимент към всеки, който е дал своя вот за мен, а и за тези, които не са дали своят вот за мен. Благодарен съм и за гласа на господин Борисов ", съобщи новият кмет на столицата. 

" Политиката има потребност да стане много по-градивна и позитивна. Да намерим път към това, което ни събира, а не разделя. Оценявам хората по това по какъв начин се държат в сложни обстановки и по какъв начин се държат с хората, от които нямат какво да получат. Много правя оценка критиката- Най-добрите ми другари и сътрудници са доста сериозни към мен ", съобщи още Терзиев.

По време на акцията Терзиев получава рецензии от хората, тъй като не им дава напразни обещания. Причината е, че нито той, нито екипа му са от хората, които дават обещание нещо, което не могат да изпълнят. По думите му политиката има потребност да стане по-градивна и позитивна. " Не съм непризнателен на Борисов, въпреки всичко пусна глас за мен ", посочи новоизбраният кмет на София Васил Терзиев.  

" Всички тези 175 хиляди души завоюваха изборите. Благодаря, че ми дадоха късмет на мен и екипа ми да направи нещо положително за града. Имам ангажимент към всеки един човек, който е дал своя вот за мен и към всички софиянци. Кметът си е кмет на всички - дали своят вот за мен или не ", добави Васил Терзиев. Той взе отношение и по отношение на президента Румен Радев, който преди изборите сподели за него: " Човек, който предава родителите си, ще съобщи и родината си ". 

" Не би трябвало президентът да се занимава с претендент за кмет и да изкаже подобен коментар ", бе безапелационен Терзиев в студиото на " Панорама ".  Още: Новият кмет на София даде ремонтите в София на европрокуратурата На въпрос на водещия Бойко Василев новоизбраният кмет на София разгласи, че не би приел да е министър председател. А споменът му за 10 ноември 1989 година бил по-скоро безпристрастен, тъй като тогава бил единствено на 11 години. Но добре помнел, че родителите му били въодушевени - чувал думи като " перестройка ", " смяна ".

Той сложи въпроса защо казусът с машините е бил издигнат тъкмо в петъка преди изборите. " Трудно ми е да си показва господин Божанов да е отправял закани към който и да било. Бяхме фокусирани върху опазването на честността на вота.

Прекалено доста неща и разделят, а с цел да решим огромните проблеми на обществото е належащо единодушие ", така Терзиев разяснява проблема с подадения от Тошко Йорданов сигнал в прокуратурата, за това, че е оказван напън на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски от страна на Кирил Петков и Божидар Божанов.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР